Motorversenyen kérte meg a férjét Pink - 9 érdekesség a 45 éves popsztárról

Pink
Getty Images - Christian Petersen
születésnap pink popsztár
Egy kultfilmből vette a művésznevét, Kelet-Európához is kötik a gyökerei, szándékosan bakizik a koncertjein, és még az angol király ellen is védi az állatokat. 45. születésnapját ünnepli Alecia Beth Moore, azaz ahogyan a világ őt ismeri: a sztárénekesnő Pink.

Lendületes és érzelmes dalait mindenki ismeri, de mivel ő nem szerepel magánéletével a címlapkon, keveset tudunk arról, hogy ki is valójában Pink akkor, amikor nem a színpadon van. Íme, 9 érdekesség a 45 éves énekesnőről, ami meglephet.

Pink
Pink: íme, 9 érdekesség, amit nem tudtál a 45 éves énekesnőről
Forrás: Getty Images

Pink - 9 érdekesség a 45 éves énekesnő életéből

  • Egy kultfilmből vette a művésznevét

1979. szeptember 8-án az amerikai Doylestown városában született Alecia Beth Moore néven. A beceneve azután született meg, hogy a barátaival megnézték a moziban Quentin Tarantino filmjét, a Kutyaszorítóbant, amiben szerepel egy Mr. Pink nevű karakter. Az énekesnő már csak azért is viccesnek találta az ötletet, mert ellentétben áll a legkevésbé sem csajos személyiségével. A kedvenc színe amúgy a zöld.

  • Kelet-Európához is kötik a gyökerei

A saját származását úgy határozta meg egy interjújában, hogy „ír-német-litván zsidó”. Az édesapja ír, német és angol ősökkel rendelkezik, az édesanyja felmenői pedig a mai Csehország, Oroszország és Litvánia területéről kivándorolt zsidók voltak. 

  • Dalban írta meg a legnagyobb gyerekkori traumáját

Az ápolónő édesanyja, és a vietnámi háború veteránjaként leszerelt, biztosítási ügynökként dolgozó édesapja házassága már akkor megromlott, amikor Pink még csak kisbaba volt, így folyamatos veszekedések között nőtt fel. 10 éves volt, amikor a szülei végül elváltak, és az ezzel kapcsolatos érzéseit később a Family Portrait című dalában írta meg. A dal szövegét a megjelenés előtt megmutatta az édesanyjának, aki először teljesen kiakadt, de aztán egy mély beszélgetésig sikerült eljutniuk ezáltal.

  • Már 13 évesen koncerteket adott

Az énekesi tehetségét hamar felfedezte a környezete, és ő sem bizonyult félénknek a fellépéseket illetően, már tinédzserként része lett a philadelphiai zenei életnek. 13 évesen már felkérte egy helyi DJ, hogy legyen háttérénekese a rap csapatának, később a női R&B csapat Choice tagja lett. Az együttesnek nem sikerült befutnia, de a lemezkiadónál fantáziát láttak Pinkben, mint szólóelőadóban. 2000-ben jelent meg az első saját albuma, de igazi szupersztárrá az egy évvel későbbi Misundaztood lemez dalai tették.

  • Szándékosan bakizik a koncertjein

Egy interjújában elárulta, hogy az élő fellépésein sokszor szándékosan tér el egy kicsit a dalai eredeti dallamától vagy ütemétől egy-egy ponton, mégpedig azért, hogy a közönség érezze: nem playbackről szól az énekhangja. A mű dolgokat más téren sem szereti: nevezetessé vált a Stupid Girls című száma, aminek videoklipjében olyan női celebeket parodizált, mint Paris Hilton, Lindsay Lohan, vagy Mary-Kate Olsen.

  • Számos rekordot tart

Több mint 135 millió darabot adtak el az albumaiból világszerte, ezzel ő a 21. század egyik legsikeresebb popsztárja. Nagy-Britanniában pedig hivatalosan is az első számú: noha nem is hazai pálya számára, de a szigetországban egyetlen női előadót sem játszottak többször ebben az évszázadban, mint Pinket.

  • Motorversenyen kérte meg a férje kezét

2001-ben találkozott a motorversenyző Carey Harttal, akivel rögtön egymásba szerettek. 2003-ban tartottak ugyan egy kis szünetet, de aztán 2005-ben a pasija egyik versenyén Pink kiállt a pálya szélére egy „Hozzám jössz?” táblával. Az eljegyzést rövidesen megtartották, majd a következő évben az esküvőt is. 2008-ban bejelentették a különválásukat, de hamar újra összemelegedtek, és 2009-ben egy ceremónián újra megerősítették a házassági esküjüket. Azóta is egy párt alkotnak, immár két gyerekkel, akik 2011-ben és 2016-ban érkeztek a családba.

Pink és férje, Carey Hart a gyerekeikkel
Pink és férje, Carey Hart a gyerekeikkel
Forrás: Getty Images
  • Védi az állatokat még az angol király ellen is

Számos jótékonysági ügyet támogat anyagilag és aktivistaként is. Ő az állatvédő PETA egyik legharcosabb híve, még az akkori walesi herceg, ma már angol király III. Károlynak is írt levelet a rókavadászatai ellen tiltakozva, valamint II. Erzsébet angol királynő figyelmét is felhívta rá, hogy nem kéne már a hagyományos medvebőr kucsmát alkalmazni a brit hadsereg díszalakulatainál.

  • A hobbija miatt újra iskolapadba ült

2013-ban megvett egy saját szőlőbirtokot Dél-Kaliforniában, és 2018-ban már a saját bormárkáját is piacra dobta Two Wolves (’Két Farkas’) néven. A borászat kitanulása érdekében pedig az iskolapadba is újra visszaült, és a University of California kurzusain szerzett szakirányú tudást.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.