5 premier, amit ne hagyj ki szeptemberben: George Clooney és Brad Pitt újra együtt

filmek szeptemberi premier
A rendezőlegenda Tim Burton visszatér egy híres karakteréhez, díjnyertes hazai alkotás érkezik sulikezdéshez, sztárgárda triplázódik meg a kedvesség jegyében, Bobby Ewing magyar filmben bukkan fel, és még egy Clooney-Pitt párosnak is örülhetünk a hónapban. Íme, 5 szeptemberi premier, amik ígéretesek lesznek.

A szeptember új filmek érkezését jelenti, és bőven vannak köztük olyanok, amikért érdemes elmenni a moziba, de olyan is akad, amiért nem kell kimozdulnunk otthonról. Íme 5 szeptemberi premier, amik nagyon izgalmasnak ígérkeznek.

5 szeptemberi premier: Brad Pitt és George Clooney újra együtt
5 szeptemberi premier: Brad Pitt és George Clooney újra együtt
Forrás: Getty Images

5 szeptemberi premier, amik ígéretesek

Beetlejuice Beetlejuice (Beetlejuice Beetlejuice)

  • Hazai mozis premier: 09.05.

Az egyedi, messziről felismerhető stílusáról ismert rendezőlegenda, Tim Burton (Ollókezű Edward, Charlie és a csokigyár, Wednesday sorozat) karrierjének első meghatározó sikere volt a nyolcvanas évek végén a Beetlejuice, ez a szörnyen mókás horrorkomédia. Mivel a címszereplő, Michael Keaton alakította bajkeverő szellemet a nevének háromszori kimondásával lehet megidézni, így a folytatás címe ötletesen nem a kettes számot kapta meg, hanem Beetlejuice nevét kétszer. Az újrázásra visszatér Keaton mellett Winona Ryder is, de a szereplők között köszönthetjük a Wednesday sztárját, Jenna Ortegát is!

Fekete pont

  • Hazai mozis premier: 09.19.

Már a világpremiernek helyet adó, rangos locarnói nemzetközi filmfesztiválon is három díjat söpört be az új magyar sikerfilm, ami az iskolakezdésre a hazai mozikba is megérkezik. Nem véletlen az időzítés: a tehetséges fiatal magyar alkotók által készített film története egy magyar iskolában játszódik, ahol a Berlinből hazaköltöző kisfiú nem könnyen illeszkedik be, a neki segíteni próbáló tanárnő pedig az örkényi groteszket idéző helyzetekbe keveredik.

A kegyelem fajtái (Kinds of Kindness)

  • Hazai mozis premier: 09.19.

A kortárs filmművészet egyik legmenőbb rendezője manapság Jórgosz Lánthimosz, aki immár hollywoodi sztárok sokaságával forgathatja le a különleges hangulatú látomásait (A homár, A kedvenc, Szegény párák) az emberek közötti kapcsolatokról. Az új filmje megtriplázza ezt a mutatványt, mert három történetet mutat be, amelyek rejtélyesen függenek össze: a főszereplő színészek például ugyanazok mindháromban, de különböző karaktereket alakítva.

Lepattanó

  • Hazai mozis premier: 09.26.

Fordult már olyan elő a magyar filmtörténelemben, ha nem is túl gyakran, hogy egy igazi hollywoodi sztár kapjon szerepet hazai alkotásban. Most a Dallas kedvenc Bobby Ewingja, azaz Patrick Duffy lesz látható egy hazai gombfocistákról szóló vígjátékban, ami egyben Scherer Péternek is elhozza a rég megérdemelt mozifilmes főszerepet.

Két magányos farkas (Wolfs)

  • Hazai netes premier: 09.27. (Apple TV+)

Brad Pitt és George Clooney közös filmben, ami ráadásul a köztük lévő rivalizálásra és poénkodásra épül? Ez a tuti recept, és ezt az Apple óriáscég is így gondolta, ami már egy ideje a film- és sorozatgyártásba is belevágott. A két szupersztár fejenként 35 millió dolláros, elképesztő méretű gázsit kapott ezért a haverfilmért, amiben olyan magányosan dolgozó elintézőembereket alakítanak, akiknek egy csúnya ügy miatt kereszteződik az útjuk. A Két magányos farka az eredeti tervek szerint a mozikban is látható lett volna, de végül az Apple a netes premier mellett döntött.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.