Ryan Phillippe közös szexjelenete Reese Witherspoonnal bevonult a filmtörténelembe

születésnap színész Ryan Phillippe
50 éves lett a Kegyetlen játékok kisfiús sztárja. Ryan Phillippe 2011-ben volt látható utoljára hazai mozivásznakon, de jövőre érkezik majd a főszereplésével a Motorheads sorozat, és a The Patient című film is, amiben amnéziás főhőst alakít Kate Beckinsale oldalán.

A fodrásza segített neki színésszé válni, a sztárbarátnőjével hozták össze a mozitörténelem egyik leghíresebb ágyjelenetét, visszautasította a Star Wars főszerepét, és ő a legnagyobb Sinatra-rajongó. 50. születésnapját ünnepli a még mindig kölyökképű hollywoodi sztár Ryan Phillippe, akiről talán te sem tudtad a következő érdekességeket.

Ryan Phillippe 50 éves
Ryan Phillippe 50 éves 
Forrás: Getty Images

Ryan Phillippe egy óvodában nőtt fel

Matthew Ryan Phillippe a teljes neve, az amerikai Newcastle városában született 1974. szeptember 10-én. A vezetékneve a család német ágától jön, az egyik ük-ük-ükapja Johannes Adam Phillippi néven az elzászi Volksberg városában élt. Ryan Phillippe édesapja vegyészeti technikusként dolgozott, az édesanyja védőnő volt, aki a házukban nyitott magánóvodát, így nappal mindig rengeteg gyerek vette őket körbe.

A fodrásza segített neki színésszé válni

A Bilincs és mosoly című filmben Paul Newman alakítását látva döntötte el, hogy színész szeretne lenni. Ezt 15 évesen elmondta a fodrászának is, akinek egy ismerőse történetesen Philadelphiában egy színész ügynökségnél dolgozott, és néhány hónap múlva Phillippe már tévéreklámokban kamatoztathatta az előnyös külsejét.

Meleg tiniként lett ismert

Karrierje első fontos szerepét a One Life to Live című szappanoperában kapta 1992-ben. Egy évadon át játszotta Billy Douglast, a homoszexualitása felvállalásával küzdő tinédzsert, és ezzel ő lett az első színész, aki nyíltan meleg karaktert alakított egy amerikai nappali tévésorozatban.

A sztárbarátnőjével hozták össze a mozitörténelem egyik leghíresebb ágyjelenetét

Hollywoodi sztárrá a kilencvenes évek végén vált Ryan Phillippe olyan filmeknek köszönhetően, mint a Tudom, mit tettél tavaly nyáron, a Szeress, ha tudsz, és főként a Kegyetlen játékok. Utóbbiban együtt szerepelhetett az akkori barátnőjével és későbbi feleségével, a közös szexjelenetük Reese Witherspoonnal pedig olyan jól sikerült, hogy utána a néző nagy része meg volt győződve róla: élesben hancúroztak a kamerák előtt, és interjúban kellett tisztázniuk ennek ellenkezőjét.

Menekülnek tőle a nők

Noha egy interjújában igazi feministának vallotta magát, akit négy nő nevelt fel (az anyja mellett a három lánytestvére, mivel az apja a munkája miatt alig volt otthon), a szerelmi viszonyainak története kissé más képet mutat. Reese Witherspoonnal még viszonylag csendben váltak el 8 év házasság után, bár a két közös gyerekük felügyelete kapcsán zajlottak jogi csatározások. Alexis Knapp modell alig egy évig volt a párja, és már a szakításuk után szülte meg a közös gyereküket. Két további barátnő, a joghallgató Paulina Slagter és a modell Elsie Hewitt pedig a hatóságoknál is panaszt tettek a színész ellen bántalmazás és zaklatás miatt, melynek eredményaképp távolságtartási végzés is született Phillippe ellen.

Visszautasította a Star Wars főszerepét

Méghozzá az előzménytrilógia főszerepét, amiben a Darth Vaderré váló Anakin Skywalkert játszhatta volna el. A visszautasítást a saját állítása szerint azóta sem bánta meg, a fő oka pedig az volt rá, hogy a korkülönbség miatt nem érezte volna magát hitelesnek Natalie Portman mellett.

Ő a legnagyobb Sinatra-rajongó

Imádja Frank Sinatrát, és nem csak a zenéjét, de a karaktere és az élettörténete is lenyűgözi. Ezek után nem meglepő, hogy az álomszerepe Frank Sinatra lenne egy életrajzi filmben, és hogy otthon a zuhany alatt is rendszerint Sinatra-dalokat szokott énekelni.

Ezeket a filmeket nézd meg szerinte

A már említett Paul Newman-film, a Bilincs és mosoly (1967) természetesen ott szerepel a kedvenc mozijai között a Homokkavicsok (1966), a Diploma előtt (1967), a Fargo (1996) és a Dühöngő bika (1980) mellett.

A sérülése lerövidített egy sorozatévadot

A Shooter című tévésorozat második évadának forgatásán eltörte a lábát, és mivel ő játszotta a főszerepet, ez komoly fennakadást okozott a széria gyártásában. Végül úgy döntöttek a producerek, hogy átírják és lerövidítik az évadot, ami így tíz epizód helyett csak nyolcat tartalmazott.

Eltűnt a magyar mozikból

Megdöbbentően régen, 2011-ben láthattuk őt utoljára a hazai mozivásznakon Az igazság ára című film mellékszerepében. Igaz, azóta nem is szerepelt túl sok sikerfilmben, amit világszerte forgalmaztak volna, inkább tévésorozatok révén maradt a köztudatban. Ez talán megváltozik a Saint Clare című új filmje révén, amit eddig csak fesztiválokon mutattak be, de annál nagyobb sikerrel, jövőre pedig érkezik majd a főszereplésével Motorheads sorozat, és a The Patient című film is, amiben amnéziás főhős alakít Kate Beckinsale oldalán.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.