Harry herceg gigantikus összeget kaphat 40. születésnapjára - Még az anyakirálynő intézte el neki

Invictus Games Düsseldorf 2023 - Opening Ceremony
Getty Images/Invictus Games Düsseldorf 2023 - Opening Ceremony - BSR Agency
pénz erzsébet királynő Harry herceg
A néhai Erzsébet királynő a herceg gyerekkorában indította el azt a vagyonkezelői alapot, amihez 40 évesen juthat hozzá. Harry herceg hamarosan hatalmas összeget kap: több mint 3 milliárd forintnak megfelelő fontot.

Harry herceg nagyon várhatja a 40. születésnapját, de már nem kell sokat aludnia addig. A kerek évfordulóra bizonyára nagy ünneplést terveznek, annál is inkább, mert hatalmas összeg üti majd a herceg markát ezen a napon. Ezt még az anyakirálynőnek köszönheti, a néhai Erzsébet még Harry gyerekkorában kezdett el gondoskodni arról a vagyonkezelői alapról, ami most a herceghez kerül.

Az anyakirálynő, a néhai Erzsébet királynő, Harry herceg
Az anyakirálynő indított vagyokezelői alapot, így kaphat hatalmas összeget Harry herceg
Forrás: Getty Images/Queen Mother At 90

Harry herceg 8 millió fontot kap 40. születésnapján

Harry herceg szeptember 15-én betölti a 40. életévét, ez pedig sok utat nyit meg majd előtte. Néhány nap múlva ugyanis akkora összeg üti a markát, ami biztosítja, hogy soha többé ne legyenek anyagi problémái. 8 millió fontot örököl, ami átszámítva nagyjából 3 milliárd 600 ezer forint. Azt, hogy ilyen gigantikus összeget kaphat, még az anyakirálynőnek köszönheti, aki Harry 10 éves korában indított el egy vagyonkezelői alapot egy jelentős összeggel.  

Az akkor 94 éves anyakirálynő 1994-ben 19 millió fontot tett félre, hogy dédunokáira hagyja. Az örökséget két részletben osztották el, az egyiket a királyi családtagok 21., a másikat a 40. életévük betöltésekor kapják. 

Egy korábbi palotai segéd elmondta: „Az anyakirálynő így tett félre pénzt a dédunokáinak akkorra, amikor már idősebbek, és így a vagyona egy részét adókímélő módon adhatta tovább."

A palota bennfentesei szerint Harry több pénzt kaphatott, mint testvére, Vilmos.

A források úgy gondolják, hogy azért térhetnek el az örökölt összegek, mert a néhai Erzsébet királynő azt feltételezte, hogy Vilmosnak leendő örökösként egyébként is nagyobb vagyon jár majd a cornwalli hercegségből. Vilmos akkor lett Cornwall hercege , amikor Károly király trónra lépett, és állítólag 23,6 millió fontos bevételt könyvelhetett el az első évében.

Nemcsak Harryre és Vilmosra gondolt az anyakirálynő, más királyi családtagok is részei lehetnek az anyakirálynő vagyonkezelői alapjának, köztük Anna hercegnő gyermekei, Zara és Peter Phillips, valamint Beatrice és Eugenie hercegnő. Margit hercegnő gyermekei, Linley vikomt és Lady Sarah Chatto szintén kedvezményezettek lehetnek. Az anyakirálynő 2002-ben hunyt el, és végrendeletének részleteit titkosak. A Buckingham-palota által kiadott közlemény szerint: „Erzsébet királynő, az anyakirálynő teljes vagyonát a királynőre hagyta. Végrendeletében arra kérte a királynőt, hogy a hagyaték bizonyos részeit a személyzetének tagjaira ruházzon át, és ezeket a szokásos módon örökösödési adó terheli majd." 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.