Arnold Schwarzenegger terminátor szamár
A világ leghíresebb osztrák testépítőjéből Conan a barbár, majd Terminátor, később Kalifornia kormányzója lett. Menő karrier, ami után menő időskor dukál, így Schwarzenegger, a nyugdíjas fitneszguru aktívan hirdeti az egészséges életmódot, és egy furcsa állatfarmmal veszi magát körbe.

Arnold Schwarzenegger neve hallatán sokaknak a Terminátor szállóigéje, az "I'll be back" jut eszébe, de a legendás színész és testépítő sokkal több ennél. Schwarzi bár már betöltötte a 77. életévét, továbbra is aktív. Íme öt dolog, amiért kétségtelenül ő a legmenőbb nyugdíjas a világon.

Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger Forrás: Getty Images/Austrian World Summit 2024 In Vienna

Schwarzenegger: a nyughatatlan Terminátor

Inspiráló fitneszikon, aki újrakezdte a nulláról

Schwarzenegger fitnesz iránti elkötelezettsége nem csökkent az évek során. Még most, hetvenes éveiben is rendszeresen edz, és gyakran oszt meg edzéstippeket közösségi média oldalain, ezzel motiválva több millió követőjét világszerte. Nemcsak a fizikai fittségét tartja karban, hanem elkötelezett a mentális egészség és a pozitív életszemlélet mellett is. Öt éve új szívbillentyűket kapott, akkor azt mondta: 

A nulláról kellett újrakezdenem!

 De néhány hét alatt felépült és újra edzeni kezdett. Példája azt mutatja, hogy az életkor nem akadálya annak, hogy aktívak és egészségesek maradjunk.

Az állatvédelem élharcosa

Arnold nem csak a filmvásznon küzd hősiesen, hanem az életben is. Lelkes állatvédő, egyre több saját háziállata is van, együtt él Luluval, a szamárral, Whiskey-vel a törpelóval, egy törpemalaccal néhány kacsával és két kutyával, igazi társnak tekinti őket, még az ebédjét is megosztja velük, sőt, gyakran együtt szerepel velük a közösségi médiában.

@arnoldschnitzel Quarantine lunch with my girls. How are your pets helping you through this? #happyathome ♬ original sound - Arnold

 

Emellett vegetáriánus étrendre váltott, és rendszeresen felszólal a környezetvédelem mellett, azzal a céllal, hogy csökkentse az állattenyésztés okozta környezeti terhelést.

Még mindig aktívan részt vesz a filmiparban

Arnold Schwarzenegger visszavonulása a politikától nem jelentette azt, hogy teljesen eltűnt volna a reflektorfényből. Számos filmben és televíziós sorozatban szerepelt az elmúlt években, és továbbra is ikonikus alakja a szórakoztatóiparnak. A filmek mellett producerként és kreatív tanácsadóként is tevékenykedik, így továbbra is nagy hatással van Hollywoodra. Ráadásul remek barátságot ápol kollégáival, például Sylvester Stallone-val, akivel tavaly együtt faragtak halloween tököt...

Politikai és jótékonysági aktivitása töretlen

Kalifornia kormányzójaként eltöltött két ciklusa után Schwarzenegger továbbra is aktívan részt vesz a politikában és a közösségi ügyekben.

 Elkötelezetten dolgozik a klímaváltozás elleni küzdelemben és a fenntartható energiaforrások népszerűsítésében. Ezen kívül számos jótékonysági szervezetet támogat, különösen azokat, amelyek az oktatás, a környezetvédelem és a gyermekek jóléte terén tevékenykednek.

Pozitív és motiváló személyiség

Schwarzenegger nem csak azért népszerű, mert híres vagy sikeres, hanem azért is, mert rendkívül inspiráló személyiség. Közösségi médiás jelenléte tele van motiváló üzenetekkel, amelyek arra ösztönzik követőit, hogy ne adják fel álmaikat, és mindig küzdjenek a céljaikért. Emellett humorérzéke és öniróniája is hozzájárul ahhoz, hogy az emberek szeretik és tisztelik őt. Edzeni például otthon csakis kedvenc csacsijával, Luluval hajlandó.

 

Arnold Schwarzenegger karrierje példaértékű. Magánélete ugyan nem volt egyhangú, tudni lehet például, hogy fia született házvezetőnőjétől, a félrelépést övező botrányra ráment a házassága, amiből négy gyermeke származott. Arnold Schwarzenegger nyugdíjasként sem lassított, sőt, úgy tűnik, hogy minden eddiginél aktívabban és céltudatosabban éli az életét. Legyen szó fitneszről, állatvédelemről, filmekről vagy jótékonyságról, Arnold minden területen kiemelkedő teljesítményt nyújt, és ezzel méltán érdemelte ki a "legmenőbb nyugdíjas" címet.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.