A nemzet lánya emancipáció Filmsorozat
Cseh minisorozatot indít útjára a Direct One. A kétszáz évvel ezelőtt játszódó történet, ma is aktuális: A nemzet lánya a női emancipáció témájával foglalkozik.

A nemzet lánya egy olyan történelmi sorozat, amely a kor fiatal nemzedékének felnőtté válásával foglalkozik, annak minden problémájával együtt. A híres 19. századi cseh író, politikus és mártír, Karel Havlíček Borovský lányának, Zdeňka Havlíčkovának tragikus történetében a főszereplőt Antonie Formanová cseh színésznő alakítja.

A nemzet lánya kiemelkedő látványvilága lenyűgözi a nézőket
A nemzet lánya kiemelkedő látványvilága lenyűgözi a nézőket
Forrás: Fotó: ©Assunta Servello


A nemzet lánya döntése sok problémát felvet

A történet szálait a háttérből egy csoport idős politikus, parlamenti képviselő mozgatta, akik ugyanazzal a beleéléssel és magabiztossággal döntöttek a cseh nemzet sorsáról, mint a lázadó tinédzser szerelmi életéről. A fiatal nő egyik napról a másikra a tömegek kedvencéből nemzetárulóvá és szajhává válik, majd fülig szerelmes lesz az osztrák hadsereg lengyel tisztjébe. A kérdés már csak az, vajon sikerül-e Zdeňkának követnie szerelmét, vagy enged a körülötte lévők nyomásának, és feleségül megy egy jó cseh családból származó unalmas földbirtokoshoz? 

Magyar vonatkozás

A hatrészes minisorozat, amelyről már Kovács Gyopár is kifejtette a véleményét, Matěj Chlupáček és Cristina Groșan rendezésében készült, és idehaza a Direct One platformján elérhetők a legfrissebb részek.

Hol lehet megtekinteni?

A magyar közönség számára a Direct One kínálatában elérhető. A Direct Now alkalmazásban a teljes sorozat a premiert követően bárhol és bármikor streamelhető, hiszen az app mobiltelefonra, tabletre, okostévére is letölthető, sőt a műsorok laptopon böngészőből is nézhetők. Fontos tudni, hogy a Direct Now alkalmazás a Direct One előfizetőknek ingyenesen elérhető, letölthető.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.