A Két magányos farkas nem magányos: Brad Pitt és George Clooney barátsága évtizedek óta tart

George Clooney és Brad Pitt, Két magányos farkas, Los Angeles, premier
AFP - AFP
los angeles Brad Pitt Két magányos farkas George Clooney
Nagy estéje volt Hollywood kedvenc párosának. A Két magányos farkas Los Angeles-i premierjén terítékre került Brad Pitt és George Clooney barátsága is, amely évtizedekre tekint vissza.

Brad Pitt és George Clooney új közös filmje, a Két magányos farkas címet viseli, ám a valóságban egyikük sincs egyedül. Ha nem lenne párkapcsolatuk sem lehetnének magányosak, hiszen Hollywood egyik legikonikusabb barátsága az övék. A film premierjén, Los Angeles-ben készült interjúban, az új thriller-vígjáték kapcsán Brad Pitt és George Clooney barátsága volt terítéken. És a két sztárt a férfibarátságról faggatták, és nekik volt is mondanivalójuk bőven.  

Brad Pitt és George Clooney barátsága
Brad Pitt és George Clooney barátsága  a „táncparkettre” is kiterjed
Forrás: NurPhoto via AFP/Luca Carlino/NurPhoto

Az Extra riportere, Terri Seymour felvetése, hogy a Velencei Filmfesztiválon álló ovációval köszöntöttek őket, ők pedig együtt mozogtak a színpadon, betalált. Innentől komolyságot nem is igazán lehetett elvárni a tőlük: George Clooney és Brad Pitt közös interjúja viccesre sikeredett. 

„Táncolunk, most már olyanok vagyunk, mint egy táncos duó” — mondta Clooney, mire a riporter megkérdezte, hogy látunk-e még táncot a premieren. Pitt mosolygott és azt válaszolta: „Ha megmozdul bennem a lélek, nincs megállás”. George Clooney igazolta barátja állítását: „Láttam már, ahogy a szellem mozgatja őt, elég őrületes”.  

Mi lehet Brad Pitt és George Clooney barátsága jó pár évre nyúlik vissza

Évtizedek óta együtt dolgoznak. De vajon mi Brad Pitt és George Clooney barátságának titka, tette fel a kérdést az újságíró, mire George viccesen azt mondta: „Tizenöt éve nem beszélünk”. Brad pedig humorosan hozzátette: „Ebből valójában csak körülbelül három éve vagyunk barátok”, mire Clooney kiegészítette: „A fennmaradó időben pedig nem kell beszélnünk”.

Arra a kérdésre, befejezik-e egymást mondatait, Brad Pitt felnevetett, George Clooney pedig így válaszolt: „Valakinek be kell fejeznie a mondataimat. Mindenki befejezi a mondataimat.”

Brad Pitt és George Clooney közös filmjeiről is beszélt

A srácok felidézték azt is, hogy olyan filmekben dolgoztak együtt, mint az Égető bizonyíték és az Ocean's Eleven és folytatásai. George előbbi film kapcsán odaszúrt barátjának: „Szerintem jó móka volt az Égető bizonyítékban arcon lőni téged”.

Brad pedig azt a találkozást idézte fel: „Az első találkozás, amikor ő és Steven behívtak az Ocean's-hez, az elég emlékezetes volt számomra. 

A barátok a Két magányos farkas szereposztásáról is megosztottak ey vicces sztorit: „Amikor John Watts megírta a forgatókönyvet, és elküldte nekünk, egyikünknek sem mondta el, hogy melyik szerepet szánja nekünk” — mesélte el Pitt, hozzátéve, hogy maguk találták ki, melyikük melyik karaktert játssza majd, de végül kiderült, hogy a rendezői szándék szerint ez pont fordítva lesz.

George Clooney és Brad Pitt barátsága Diana hercegné halálával kezdődött

Az ikonikus hollywoodi barátság nem a filmekkel kezdődött, hanem egy felszólalással. George Clooney 1997-es, Diana hercegnő halálát követő szenvedélyes beszéde volt az, ami kezdetben Pitt figyelmét felkeltette. „Amikor George először feltűnt nekem, az tényleg az volt, amikor Diana hercegné meghalt a balesetben, és George felállt, hogy beszéljen róla” — mondta Pitt korábban a GQ-nak. Clooney akkoriban a Los Angeles-i Screen Actors Guild irodájában beszélt egy csapat újságíró előtt, és ujjal mutogatott a sajtóra, amiért az szerepet játszott Diana halálában. „Di hercegné meghalt, és mi kihez forduljunk emiatt? Az autó sofőrjéhez? A paparazzókhoz? Vagy a magazinokhoz és újságokhoz, amelyek megvásárolják ezeket a képeket, és fejvadászokat csinálnak a fotósokból?” — tette fel a kérdést a színész, és hozzátette: „Ha nem az újságírói szakma mögé bújnának, akkor bűnrészesek lennének egy bűncselekményben, és börtönbe kerülnének”. Ez volt az a pillanat, ahonnan kezdve Brad Pitt már másképp nézett George Clooneyra.

Brad Pitt és George Clooney barátságának krízise

A két sztár barátsága nem mindig volt olyan vidám, egy kisebb törés volt benne, ami azzal kezdődött, hogy Clooney nem Pittet kérte fel esküvői tanúnak, amikor Amal Clooney-val összekötötte az életét. Ezen Brad kicsit megsértődött, de a problémát inkább az okozta a kapcsolatukban, hogy Amal és Angelina Jolie nem igazán jöttek ki, és nem is keresték egymás társaságát. A krízist azonban sikerült átvészelni, és Brad Pitt és Jolie válása után a barátságon esett sérülések is begyógyultak. 

A Két magányos farkas szeptember 27-én került fel az AppleTV+-ra.

 

 


 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.