Katalin hercegné és Vilmos herceg sokkal korábban léphetnek trónra, mint azt bárki gondolta

brit királyi család Anglia katalin hercegné Vilmos herceg III. Károly
Vilmos herceg felesége visszatért királyi teendőihez, de emellett mindent megtesz azért, hogy megőrizze egészségét. A közelmúltban megszaporodtak azok a hírek, miszerint Katalin hercegné és férje már az uralkodásra készülnek, és mindezt a nagybeteg Károly király áldásával teszik.

A brit királyi család belső köreiben komoly átalakulások zajlanak. Károly király egészségi állapota az elmúlt időszakban erősen romlott, ami új irányt adhat a monarchiának. Katalin hercegné viszont erősödik, és nem csak egészségileg. Férjével, Vilmos herceggel együtt aktív szerepvállalással készülnek a trón átvételére. Károly király szerint, amikor eljön az idő, Vilmos és Katalin képesek lesznek méltó módon vezetni a nemzetet.

katalin hercegné, vilmos herceg
Vilmos herceg és Katalin hercegné korábban léphet trónra, mint azt vártuk
Forrás: AFP

Katalin hercegné, aki nemrég tért vissza a királyi kötelességekhez, és teendői mellett arra is készül, hogy Vilmos herceggel egy napon átvegye az uralkodói szerepet. A folyamatot a jelenlegi uralkodó, Károly király is támogatja – nyilatkozta egy bennfentes az In Touch magazinnak.

Károly király mindenben támogatja Vilmost és Katalin hercegnét

„Ez olyan téma, amiről a királyi család tagjai ritkán beszélnek nyíltan, de a palotában sokan tudják, hogy Károly egészsége folyamatosan romlik” – mondta a forrás. „Katalin és Vilmos a világért sem kényszerítenék Károlyt a lemondásra, ugyanakkor tisztában vannak azzal, hogy hogy romló állapota miatt, hamarabb léphetnek trónra, mint az gondolták. A valóság az, hogy mentálisan és fizikailag is készen kell állniuk arra, hogy ha szükséges, átvegyék a trónt. Ez a kérdés egyre aktuálisabbá válik.”

A 75 éves Károly királyt jelenleg is kezelik rákbetegsége miatt, csak egy rövid időre, ausztráliai útja miatt függesztették fel a folyamatot. Az, hogy Károly a betegsége ellenére is vállal olyan feladatokat, amelyek ennyire igénybe veszik, azt bizonyítja, hogy munkamorálját az édesanyjától örökölte.

Harry herceggel és feleségével, Meghan Markle-lel szemben Katalin és Vilmos a királyi család tagjaként elkötelezettek a nemzet szolgálata iránt. Károly király megbízik Vilmosban és Katalinban, tudja, hogy méltó utódai lesznek.

„Vilmos és Katalin kiváló vezetők lesznek. Károly nagy örömmel látja, hogy fia méltó társat választott magának” – hangsúlyozta a bennfentes. „Ez megnyugvást ad neki, hiszen tudja, hogy a királyság jövője biztos kezekben lesz.”


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.