Kitálaltak arról, milyen volt a zárt ajtók mögött II. Erzsébet: így teltek vele a hétköznapok

II. Erzsébet királynő
Getty Images/Max Mumby/Indigo -
brit királyi család II. Erzsébet királynő Mike Tindall rokon
Mike Tindall a királynő legidősebb unokája, Zara Tindall férje mesélt arról, milyen volt a királyi családdal közösen töltött idő. A korábbi angol rögbijátékos elárulta, hogy milyen volt II. Erzsébet valójában.

Mike Tindall 13 éve házasodott össze feleségével, Zaraval, aki II. Erzsébet királynő egyik unokája, Anna hercegnő lánya. És bár egyikük sem dolgozik királyi feladatkörben, jól ismert, hogy közel állnak a brit királyi család több tagjához, beleértve Vilmos herceget és Katalin hercegnét és részt vesznek a legtöbb kiemelkedő királyi eseményen is. Mike a The Good, The Bad and The Rugby - Unleashed című könyvben egy egész fejezetet szentelt a királyi családnak, amelyben megpróbálja tisztázni, milyen is valójában a királyi család tagjának lenni, milyen az élet a Buckingham-palota falain belül és mit tapasztalt, amikor időt töltött II. Erzsébet királynővel.

Mike Tindall és Zara Phillips gyakran töltött időt II. Erzsébet királynővel.
Mike Tindall és Zara Phillips gyakran töltött időt II. Erzsébet királynővel.
Forrás: Getty Images/Samir Hussein

II. Erzsébet olyan volt a mindennapokban, mint egy átlagos nagymama

Mike Tindall könyvében azt írja: „Néha megkérdezik tőlem, hogy a királynő úgy csinálta-e a nem hivatalos dolgokat, mint a 'normális' emberek, és erre a válaszom igen. Az élete nem olyan volt, mint a Downton Abbey egyik epizódja, ahol az étkezések hosszú asztaloknál zajlanak, és mindenki minden este a díszruhájában van. Zara és én gyakran néztük vele a tévében a versenyeket, ahogyan bizonyára sokan, akik ezt olvassák, tették ezt a nagymamájukkal. Az ebédek is lazák voltak, különösen Skóciában, ahol gyakran a skót felföld nyílt terein piknikeztünk.” Majd hozzáfűzte: „Van egy nagyszerű kép a lányomról, Miáról, ahogy az Edinburgh-i herceggel ül, amely pontosan megörökíti, milyen is voltak azok a délutánok: egy nagyon közeli család tagjai, akik mélyen szerették egymást, értékes időt töltöttek együtt. Igen, sok dráma veszi körül a királyi családot, de alapvetően nem különböznek sokban másoktól.” Mike azt is elmondja, hogy a királyi család tagjai mind tudták, honnan jött, és teljes mértékben elfogadták őt. 

„Akár hiszed, akár nem, a királyi családba való beházasodás elég könnyű volt számomra. Mindig kedvesek voltak hozzám, és én is mindig kedves voltam hozzájuk. Igazán egyszerű volt.”

Mike már korábban is beszélt a II. Erzsébet királynővel kapcsolatos emlékeiről 

A királynő halála után készült podcast különkiadásában is visszatekintett az együtt töltött időre. Akkor Alex Payne, a műsor társműsorvezetője megkérdezte Mike-ot, tudja-e, mennyire szerencsés volt, hogy a királynő társaságában tölthetett időt. Erre ő így válaszolt: „Igen, de rengeteg dolgot sajnálok, hogy nem kérdeztem meg tőle és ideges voltam, amikor azt a szerencsés helyet kaptam, hogy mellé ülhettem.” Amikor arról kérdezték, hogy mit kérdezett volna tőle, ha tehette volna, Mike így válaszolt: „Visszamenni a történelemben, és mindent végigvenni, amit csak látott – például 15 miniszterelnököt és ki tudja, hány elnököt. Amikor diktátorokkal találkozik, semlegesnek kell maradnia, és egyszerűen teljesítenie a kötelességét.”

Meghan Markle teljesen mást tapasztalt a királyi család tagjaként 

Mike leírása éles ellentétben áll Meghan Markle tapasztalataival, aki korábban arról beszélt, mennyire nehéz volt számára hercegi feleséggé válni, amikor 2018-ban feleségül ment Harry herceghez. Meghan a férjével közösen készített, ellentmondásos Netflix-dokumentumfilmjükben éles kritikát fogalmazott meg a királyi családdal szemben.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.