Hatalmas csapást szenvedett néhány nappal tragikus halála előtt Liam Payne

lemezkiadó Universal Music öngyilkos öngyilkosság Liam Payne
A lemezkiadója és a sztár útjai elváltak egymástól. Liam Payne ismerősei szerint az ügy megviselte az énekest.

Úgy tudni, hogy nem csak magánéleti, de szakmai válságban is volt Liam Payne, mielőtt kiesett a Buenos Aires-i hotel ablakán. Egyrészt ideges volt amiatt, hogy volt menyasszonya, Maya Henry megbízta jogi csapatát, hogy küldjön egy levelet a popsztárnak, amelyben azzal vádolta meg, hogy többször is kapcsolatba lépett vele és szeretteivel az akarata ellenére. Időközben az is kiderült, hogy a brit énekest a kiadója, az Universal Music néhány nappal halála előtt kirúgta.

Liam Payne nagy tehetség volt, de szenvedélybetegsége a munkára is rányomta a bélyegét
Liam Payne nagy tehetség volt, de szenvedélybetegsége a munkára is rányomta a bélyegét
Forrás: Northfoto

Liam Payne és kiadója útjai elváltak

Liam Payne, aki a One Direction - akkoriban a Sony adta ki a lemezeiket -  egyik legismertebb tagjaként vált világhírűvé, 2016-ban indította el szólókarrierjét a Capitol Records kiadónál, amely a Universal Music Group része. Akkoriban nagy reményeket fűztek hozzá, és jövedelmező szerződést írt alá, de a kiadó és Payne útjai azonban nemrégiben elváltak. „Liam hatalmas előleget vett fel a kiadótól, de nem hozta vissza az árát” - nyilatkozta egy bennfentes. Források szerint Payne karrierje stagnálni kezdett, második albuma pedig sosem jelent meg. Hogy ebben mennyire játszott szerepet szerfüggősége, nem tudni. A Universal Music Group hivatalos Instagram-posztban fejezte ki részvétét Payne tragikus halála miatt. 

A 31 éves Payne október 17-én hunyt el, miután szerda este kiesett egy Buenos Aires-i szálloda harmadik emeletéről. Az eset részleteiről szóló beszámolók szerint a halálát megelőzően a szállodában heves zajokat és sikolyokat hallottak. Egy vendég, Doug Jones, azt nyilatkozta, hogy eleinte azt hitte, karbantartási munkák zajlanak a szobában, ám hamarosan rájött, hogy sokkal komolyabb helyzetről van szó, ekkor a szálloda főrecepciója értesítette a 911-et, amelynek munkatársával hosszasan beszélt. Payne halálában folyik a nyomozás: keresik a dílerér - ugyanis a szobájában drog- és alkoholmaradvényokat találtak. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.