Lisa Marie Presley szokatlan módon gyászolta meg elhunyt fiát: két hónapig szárazjégen tartotta a testét

2013 CMT Music Awards - Wonderwall Portrait Studio, Lisa Marie Presley
Getty Images via AFP/2013 Getty Images - Getty Images via AFP
Lisa Marie Presley gyász feldolgozás szokatlan mód
Elvis Presley lánya a kedden posztumusz megjelent memoárjában többek között arról is ír, hogyan gyászolta 27 évesen elhunyt fiát, Benjamint. A 2023 januárjában elhunyt Lisa Marie Presley az öngyilkosságban meghalt Benjamin testét a vendégháza egyik szobájában, szárazjégen tartotta két hónapig.

„Kalifornia államban nincs olyan törvény, hogy valakit azonnal el kell temetni” — írta könyvében magyarázatként Lisa Marie Presley, aki szokatlan módon gyászolta fiát Los Angeles-i otthonában. A memoár társszerzője, Lisa Marie lánya, Riley Keough hozzátette, hogy édesanyja számára nagyon fontos volt, hogy bőven legyen ideje elbúcsúzni Benjamintól, ugyanúgy, ahogyan az apjával, Elvis Presley-vel is tette, aki 1977-ben hunyt el, amikor Lisa Marie 9 éves volt.

NARM Music Biz Awards Dinner Party, Lisa MArie Presley
Lisa Marie Presley szokatla módon gyászolta elhunyt fiát
Forrás: FilmMagic/NARM Music Biz Awards Dinner Party

Lisa Marie Presley gyerekkorában apja, Elvis testét is akkori otthonában tartották egy ideig

„Hihetetlenül nagy segítség volt, hogy apám a házban volt a halála után, mert odamehettem hozzá, hogy időt tölthessek vele és beszélgethessek vele” — írta Elvis és Priscilla Presley lánya. Elvis halála után a rock 'n' roll királyát a Tennessee állambeli Memphisben lévő Graceland birtokon temették el, ahol Lisa Marie kislányként sok időt töltött.

Lisa Marie a memoárban leírta, hogy egy temetkezési vállalat tulajdonosától kapott segítséget fia, Benjamin Keough holttestének a hálószobába juttatsához. Azt is elárulta, hogy nehezen tudta eldönteni, hol temesse el a fiát, Hawaiin vagy Gracelandben.

„Részben ezért is tartott ilyen sokáig” — írta Lisa Marie, hozzátéve: „Annyira hozzászoktam, hogy ott tartom és gondoskodom róla. Szerintem bárki mást is halálra rémítene, ha a fia így ott lenne. De engem nem. Nagyon szerencsésnek éreztem magam, hogy volt rá mód, hogy a halála után is a szülője lehetek, hogy egy kicsit tovább halogassam, hogy elengedjem és utána nyugalomba helyezzem”.

Ami végül arra késztette Lisa Marie-t, hogy eltávolítsa Benjamin holttestét a házból, az egy „jel” volt, ami magától Benjamintól érkezett, írta Riley.

„Mindannyian éreztük, hogy a bátyám nem akarja, hogy a teste többé ebben a házban legyen. Mintha azt mondta volna: ez kezd furcsa lenni. Még anyám is azt mondta, hogy érezte, hogy beszél hozzá, és azt mondja neki: ez őrület, anya, mit csinálsz?”árulta el a színésznő.

Benjamin családja gyászszertartást tartott neki Malibuban, később pedig nagyapja, Elvis mellé temették Gracelandben.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.