Botrány: Naomi Campbell magára költötte a hurrikán áldozatainak gyűjtött pénzét

Naomi Cambpell
AFP - AFP
Fashion for Relief pénz pazarlás Naomi Campbell
Az egykori modell nem tette zsebre, amit az egyik brit kormányzati felügyelőszervtől kapott. Kiderült, hogy Naomi Campbell jótékonysági szervezete, ami eredetileg a Katrina hurrikán áldozatainak támogatására jött létre, a költségvetésének mindössze 8,5 százalékát költötte rászorulókra.

A Naomi Campbell 2005-ben alapította a Fashion for Relief (Divat a segítségért) nevű szervezetet a Katrina hurrikán áldozatainak támogatására. Később a hangsúlyt áthelyezte arra, hogy pénzt gyűjtsön afrikai oktatási programokra. Ám az Egyesült Királyság jótékonysági szervezeteket felügyelő szervezete úgy látta, a volt modell alapítványa nem arra költi a pénzt, amire gyűjti. A felügyelőbizottság közleményt adott ki, amelyben kifejtették, hogy a szervezet kiadásai nem voltak ésszerűek, Campbellt pedig öt évre eltiltották attól, hogy bármilyen jótékonysági szervezet kurátora legyen. 

Naomi Campbell
Naomi Campbell sajátosn értelmezi a jótékonyság fogalmát
Forrás: AFP 

Mire költött Naomi Campbell alapítványa, ha nem a rászorulókra? 

A 2021-ben indult vizsgálatot követően a szervezetet idén márciusban feloszlatták. A vizsgálat után a felügyelő szerv 344 000 fontot, azaz körülbelül 170 millió forintot szerzett vissza az elpazarolt pénzből, amelyet két másik nonprofit szervezet között osztanak szét.

Naomi Campbell számos hírességet és a brit királyi család tagjait is rábeszélte, hogy részt vegyenek a Fashion for Relief rendezvényein Paris Hilton, Justin Bieber, Kendall Jenner, András herceg volt felesége, Sarah Ferguson és lányuk, Beatrice hercegnő mellett.

A volt modellt régóta vádolják azzal, hogy gőgös és úgy viselkedik, mint egy primadonna. 2006-ban New Yorkban elítélték, mert a mobilját a házvezetőnőjéhez vágta. Közmunkára ítélték, szemetet kellett szednie, amelyhez rendszeresen dizájnerruhában, köztük egy Dolce & Gabbana összeállításban jelent meg.

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.