Komoly okkal vonult vissza Tóth Vera, de hálás a betegségének

220108-15-KZ, Tóth Vera
220108-15-KZ - Knap Zoltán
inzulinrezisztencia betegség fogyás Tóth Vera
Ahogy azt a rajongók is észrevehették, az énekesnő a nyáron egy kicsit visszavonult. Nem véletlenül. Kiderült, hogy Tóth Vera olyan betegséggel küzd, amely hosszú távon súlyos szív- és érrendszeri problémákat is okozhat.

Amikor kiderült, hogy az énekesnőnek egy nem ritka, de komoly betegséggel kell szembenéznie, Tóth Vera visszavonulót fújt, és szakértő segítséget kért.

Tóth Vera
Tóth Vera hálás a betegségének
Forrás: Mediaworks archív

Tóth Vera inzulinrezisztenciával küzd

Rajongóinak bővebben egyelőre nem beszélt róla, de a hot! magazinnak adott interjújában Tóth Vera megemlítette, hogy inzulinrezisztenciával küzd. Többek között azt is elmondta, hogy egyelőre azért nem beszélt a betegségről, mert nagy felelősségnek tartja, de azt tudja, hogy ha kezeletlenül hagyják, az idővel súlyos szív-érrendszeri betegségekhez vezethet. 

Verát saját bevallása szerint rengeteg stressz érte az utóbbi időben, az inzulinrezisztencia tünetei úgy egy éve jelentkeztek nála, de eleinte nem vette komolyan.

„Ez egy láthatatlan gyilkos. Évek alatt alakul ki, és egy pillanat alatt kitör. Az elején nem is vettem komolyan, arra gondoltam, hogy csak nem aludtam ki magam: hétköznapi magyarázatokat kerestem”idézi a Bors az énekesnőt.

Az énekesnő azt is elmondta, hogy a betegség tünetei egyre durvultak, míg végül egy alkalommal majdnem autóbalesetet szenvedett miattuk. De az igazi ijedtséget egy éjszakai rosszullét okozta nála. Hívta a segélyhívót, majd bement az ügyeletre, ahol rengeteg vizsgálatot végeztek el rajta. Végül a belgyógyásza közölte vele a rossz hírt: „Verácska, magának olyan magas az inzulinja, hogy csoda, hogy még nem cukorbeteg!”

Az öröm a ürömben, hogy betegsége miatt Tóth Vera lefogyott, bár sok munkát igényelt a mindennapokat és az étkezési szokásait átalakítani. Dietetikus segítségével kialakított egy új étrendet, amelyet betartania ma már nem okoz gondot, ráadásul új alapanyagok is bekerültek a konyhájába, mint az avokádó vagy a mangó.

„Eszem szénhidrátot, csak teljesen kicseréltem az alapanyagokat a konyhámban. Ha pedig az ember az egészségre fókuszál, annak megvan az a kellemes mellékhatása, hogy le is fogy” — mondta el Vera.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.