Dietetikus osztotta meg a tippet: ez az első számú titka a sikeres fogyókúrának

diéta szabály titok fogyókúra
A sikeres diéta kulcsa az elhatározás, de egy szakértő szerint nem ez a legfontosabb szabály. A dietetikus elárulta, mi is a titka annak, hogy elérjük a célunkat.

A kalóriadeficit fontos ahhoz, hogy beinduljon a fogyás, ám egy dietetikus szerint nem ez az első számú titka annak, hogy sikeres legyen a diétánk. Az természetes, hogy életmódot kell váltanunk ahhoz, hogy elérjük és fenntartsuk a kívánt eredményt, ahhoz adott tippet a szakértő, hogy minél kevesebbszer „csaljunk", vagyis minél tovább ki tudjunk tartani az elhatározásunk mellett.

dietetikus, fogyókúra, diéta, egészséges életmód, saláta
A dietetikus szerint a sikeres fogyókúrának egy titka van
Forrás: Shutterstock

Ez az első számú titka a sikeres fogyókúrának egy dietetikus szerint

Egy New York-i dietetikus elárulta, a sikeres fogyókúra titka az, hogy a nap folyamán gyakrabban együnk, így elkerülhetjük, hogy az éhség miatt nassolnivalókhoz nyúljunk. „Bár a kalóriák szerepet játszanak a fogyásban, a fogyás kulcsa az, hogy elkerüljük, hogy túl éhesek legyünk" - mondta Natalie Rizzo. „Ami azt illeti, a fogyás első számú szabálya az, hogy azelőtt együnk, mielőtt megéhezünk".

A dietetikus szerint az időzítés a kulcs - ha nem tudunk minden nap ugyanabban az időpontban enni, próbáljunk meg három-négy óránként étkezni vagy nassolni, hogy elkerüljük az éhségérzetet. „Ez az ablak elég időt hagy az étel megemésztésére, de megakadályozza, hogy olyan hosszú idő teljen el az étkezések között, hogy éhesek legyünk" - magyarázta Rizzo.

Természetesen az is fontos, hogy mit eszünk. Rizzo azt javasolja, hogy helyezzük előtérbe a fehérjét, és egyensúlyozzuk ki teljes értékű szénhidrátokkal - például gyümölcsökkel, zöldségekkel, teljes kiőrlésű gabonafélékkel, babokkal és hüvelyesekkel -, valamint egy kis egészséges zsiradékkal.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.