Michael Jackson gyermekei és édesanyja a bíróságon csaptak össze: az örökség a tét

The Michael Jackson és anyja Katherine
Getty Images via AFP - Getty Images via AFP
hagyaték Michael Jackson halála Michael Jackson
Michael Jackson gyermekei és édesanyja pénzügyi nehézségekkel küzdenek, miután az adóhatóság megtiltotta nekik, hogy pénzt vegyenek fel a néhai énekes hagyatékából. Az énekes gyermekei a hagyaték örökösei, de nagyanyjuk, Katherine is haszonélvezeti joggal bír.

Hosszú ideje folyik a küzdelem az adóhatóságok és az örökösök között. A hivatalok korábban azt állították, hogy Michael Jackson hagyatéki bevallása hiányos, ezen kívül számos vagyontárgyat alulértékeltek, ezért a család 700 millió dolláros büntetéssel és adóval tartozik az államnak. 2021-ben a család a határozatot megtámadta és ezt a csatát megnyerte, ám azóta a hatóságok felülvizsgálatot nyújtottak be Jackson Mijac néven ismert zenei gyűjteményének értéke miatt, amely jelenleg is függőben van. Mivel így a hagyaték értékét nem tudják meghatározni, az adóhatóság örökösödési adót sem tud kiszabni. 

MICHAEL JACKSON HAND & FOOTPRINT CEREMONY
Michael Jackson gyermekei és édesanyja, Katherine 2012-ben még közösen vettek rész egy ünnepségen
Forrás: Visual Press Agency/Northfoto

 

Újabb fordulat van a hagyatéki ügyben: Michael Jackson „legkisebb” gyermeke, Bigi Jackson és nagymamája, a 93 éves Katherine csapott össze a bíróságon

 

A legkisebb fiú márciusban adott be kérelmet, hogy megakadályozza nagymamáját abban, hogy apja ingatlanalapját használja fel a hagyatéki ügyben történt fellebbezés költségeinek kifizetésére. Bigi és Katherine mindeddig egy oldalon álltak az elhunyt énekes hagyatékéki ügyeivel kapcsolatos döntésekben, ám most határozottan szembe fordultak egymással. Noha igyekezek titokban tartani, konkrétan mi verte ki a biztosítékot a legkisebb fiúnál, a hírek szerint az ügylet, amelyet testvéreivel együtt ellenzett, Michael zenei gyűjteményének 600 millió dollárért történt eladása volt, a Sonynak. 

MJ: The Musical Press Night
Michael Jackson gyerekei: Prince Michael Jackson  Bigi Blanket Jackson  Paris Jackson
Michael Jackson gyerekei: Prince Michael Jackson  Bigi Blanket Jackson  Paris Jackson
Forrás: GoffPhotos.com/FULLSHOT

Úgy tűnik, Katherine szívesen fellebbezne a döntés ellen, amely lehetővé tette, hogy a katalógus tulajdonjogát átruházzák, de Bigi lezártnak tekinti a jogi kérdést, és nem akarja, hogy a hagyatékból – amelynek ő is az örököse – további forrásokat vagy pénzt fordítsanak a harcra. Azonban a nagymama nem ért egyet unokáival, azt mondta, a hagyaték dollár százmilliókat ér, amelyből még az ügyvédi költségeinek fedezése után is bőven marad a három örökösnek.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.