George Clooney felesége: ki volt Amal, mielőtt hozzáment a sztárhoz?

hollywood házasság George Clooney Amal Clooney
Amal Clooney neve ma már egyet jelent a sikerrel, az intelligenciával és a kifinomultsággal. Azonban mielőtt a világ egyik legismertebb hollywoodi szívtiprója, George Clooney felesége lett, Amal saját jogán is rendkívül elismert és befolyásos személyiség volt. Hogy élt Amal Clooney, mielőtt belépett volna a sztárok világába, és hogyan változtatta meg az életét Hollywood?

Amal Alamuddin, George Clooney felesége 1978-ban született Bejrútban, Libanonban. Családja a polgárháború elől menekült az Egyesült Királyságba, amikor Amal még egészen kicsi volt. Londontól nem messze, Gerrards Cross városában, Buckinghamshire megyében telepedtek le. Édesapja a Bejrúti Amerikai Egyetemen diplomázott, édesanyja a pánarab napilap, az al-Hayat nemzetközi szerkesztője volt, majd nemzetközi kommunikációs- és pr céget alapított, amely sztárvendégek foglalásait, fotózását végzi. Amal Londonban járt iskolába, ahol hamar kitűnt tehetségével és szorgalmával. A híres Dr Challoner’s High School-ban tanult, majd a St. Hugh’s College-ban, Oxfordban szerzett jogi diplomát. Tanulmányait a New York-i Egyetemen folytatta, ahol mesterfokozatot szerzett jogból.

Amal Clooney, George Clooney
Amal Clooney, George Clooney felesége már az iskolában kitűnt tehetségével és szorgalmával
Forrás: AFP 

Amal Clooney jogi karrierje

Amal gyorsan a nemzetközi jog és az emberi jogok szakértőjévé vált. Pályafutása során számos híres ügyben vett részt, nem túlzás azt állítani, hogy a legnagyobb kihívást jelentő jogi esetekkel szembesült. Dolgozott a hágai Nemzetközi Bíróságon, az ENSZ-ben Kofi Annannal — Amal volt a Szíriáért felelős különmegbízott —, de védte Julian Assange-ot, a WikiLeaks főszerkesztőjét, és Julia Timosenkót, Ukrajna volt miniszterelnöknőjét. Munkája során rendkívüli alapossággal és elhivatottsággal küzdött az igazságért és az emberi jogok védelméért.

A találkozás George Clooneyval

Amal és George Clooney 2013-ban találkoztak egy jótékonysági rendezvényen. Gyorsan szerelem szövődött közöttük, 2014-ben mondták ki a boldogító igent egy pazar velencei esküvőn. A hollywoodi szépfiú és a gyönyörű jogász szerelme tündérmesébe illene, ám esetükben sokkal többről van szó: két rendkívül sikeres ember találkozott egymással, akik - legalábbis az elején úgy tűnt - kölcsönösen tisztelik és támogatják egymást a munkában és a családi életben is. 

George Clooney és Amal Alamuddin az esküvőjükön Velencében 2014-ben
George Clooney és Amal Alamuddin az esküvőjükön Velencében
Forrás: Getty Images

Amal Clooney új élete

Amal Clooney élete megváltozott a házasságkötés után, de ügyelt arra, hogy ne veszítse el függetlenségét, és a karrierjét se hanyagolja el. Most is aktívan dolgozik ügyvédként, számos emberi jogi ügyben vesz részt. Legutóbb annak kapcsán foglalkozott vele a nemzetközi sajtót, hogy benne volt a keze a Netanjahura és a Hamász vezéreire kért elfogatóparancs kiállításában. Amal a férje oldalán számos jótékonysági projektekben és társadalmi ügyben vesz részt, ezek mindkettejük számára nagyon fontosak.

George Clooney és Amal Clooney egy jótékonysági rendezvényen
George Clooney és Amal Clooney egy jótékonysági rendezvényen
Forrás: Getty Images

Amal és George Clooney családja

Amal és George Clooney szerelméből két gyönyörű gyermek született, Alexander és Ella ikrek, 2016. június 6-án látták meg a napvilágot Londonban, a St. Mary's Hospitalban, ahol Vilmos herceg és Katalin hercegné gyerekei is születtek. Amal nem csupán jogászként és emberi jogi aktivistaként, hanem édesanyaként is helytáll. 
Alexander és Ella világpolgárok. Clooneyéknak több házuk is van, otthon vannak Los Angelesben, Mexikóban, Londonban és Franciaországban, legtöbbet azonban a Comói-tó partján álló, 18. századi, 25 szobás házukban, a Villa Oleandrában tartózkodnak, amelyet George 2002-ben vásárolt. A házaspár óvja az ikreket a nyilvánosságtól, nagyon kevés képet láthattunk róluk. 

Alexander és Ella Clooney 2018-ban
Alexander és Ella Clooney 2018-ban
Forrás: GC Images/Celebrity Sightings in New York City - December 6, 2018

Mit adott Amal életéhez a hollywoodi házasság?

Amal Clooney egy rendkívüli nő, aki már George Clooneyval való találkozása előtt is jelentős sikereket ért el karrierjében. A hollywoodi házasság azonban új dimenziókat nyitott meg előtte: még nagyobb társadalmi befolyásra tett szert, ami még több munkát jelentett.

A legfrissebb hírek szerint azonban pont ez okozhatja a vesztüket, házasságuk ugyanis rogyadozik. Amal és George is munkamániások, a saját kis világukban élnek. George imád színészkedni és producerkedni, Amal pedig nagyon sokat utazik a munkája miatt, ami kaotikussá teszi az életüket. Házasságuk hajnalán tett fogadalmukat sem tudták betartani, miszerint nem töltenek egymás nélkül egy hétnél többet.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.