Nepo babyk: még több sztárgyerek, aki nem a tehetségével jutott előre

The 2024 Met Gala Celebrating "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion" - Arrivals
Getty Images via AFP/2024 Getty Images - Getty Images via AFP
kiváltság sztárvilág nepotizmus
A sztárvilágban is jelen van a nepotizmus, a hírességek gyerekei sokszor különösebb tehetség és verseny nélkül, teljesen indokolatlanul jutnak olyan lehetőségekhez, amelyeket nem érdemeltek ki.

Ahogy azt az előző, a különleges elbánásban részesülő, indokolatlanul helyzetbe hozott sztárgyerekekről szóló cikkünkben is írtuk, a nepo baby egy viszonylag új kifejezés, amely azt jelenti, hogy egy-egy híresség tehetség, tudás, szorgalom, vagy ezek mindegyike nélkül jutott túlzott előnyhöz. Néhányat már bemutattunk közülük, következzenek a többiek. 

Dakota Jihnson, nepo baby
Dakota Johnson is a nepo babyk táborát erősíti , bár vitathatatlanul tehetséges színésznő
Forrás: NurPhoto via AFP/Eyepix/NurPhoto

Dakota Johnson duplán nepo baby

Melanie Griffith és Don Johnson lányának, egyúttal Tippi Hedren unokájának tehetségét senki nem akarja elvitatni, A szürke ötven árnyalatának színésznője ennek ellenére a szülei hírnevének köszönheti, hogy egyáltalán szóba kerülhetett, mint színésznő. Anyja oldalán debütált a Tűzforró Alabama című filmben, 1999-ben.

Timothée Chalamet szülei másképp ismertek

Timothée Chalamet anyja Broadway-táncosnő, apja ismert író, aki jelenleg az ENSZ-nek dolgozik
Forrás: AFP

Timothée Chalamet a fiatal hollywoodi ikon, akit még a kritikusok is méltatnak a Szólíts a neveden, a Kisasszonyok, a Dűne, a Szépfiú és még sok más filmben nyújtott alakításáért, nem a szüleitől örökölte színészi képességeit, bár mindketten ismert emberek, csak más területen. Édesanyja (aki több díjátadóra elkísérte a fiát, Nicole Flender, egykori Broadway-táncosnő, édesapja, Marc Chalamet pedig író, aki jelenleg az ENSZ-nél dolgozik, szerkesztőként. Timothée nővére, Pauline szintén színésznő.

Willow és Jaden Smith gyerekkoruk óta élvezik a kiváltságokat

The Mark Hotel: 2024 Met Gala Departures, hírességek gyerekei, Willow és Jaden Smith
Willow és Jaden életét is megkönnyíti, hogy sztárok a szülei
Forrás: Getty Images via AFP/2024 Getty Images

A Smith-gyerekek sem alulról és segítség nélkül kezdték: Jaden apja, Will Smith oldalán debütált A boldogság nyomában című filmben, 2006-ban, Willow pedig 2018 óta a Red Table Talk műsorvezetője nagymamája, Adrienne Banfield-Norris és édesanyja, Jada Pinkett-Smith mellett. Vajon illik rájuk a mondás, hogy csak megszületniük volt nehéz, vagy valóban kiérdemelték a helyüket a  Smith-gyerekek? 

Lily-Rose Depp anyja nyomdokain halad, apja segítségével

FRANCE - CANNES FILM FESTIVAL
Lily-Rose Depp mindkét szülőjét követi a pályáján
Forrás: Hans Lucas via AFP/Roland Macri / Hans Lucas

 

Azt mondják, Lily-Rose Depp kiköpött anyja, bár nyomokban azért édesapja, Johnny Depp is fellelhető az arcán. Igazi nepo baby, aki úgy fest, édesanyja nyomdokain haladva először  a Chanel kifutóin, majd a francia és nemzetközi filmvilágban igyekszik érvényesülni. Utóbbiban a Karib-tenger ex-kalózának hathatós támogatását is élvezi.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.