Nicole Kidman 57 éves lett – Összegyűjtöttük a legszélsőségesebb szerepeit

Getty Images/Michael Kovac -
hollywood színésznő világsztárok
Az Oscar-díjas sztár számos ikonikus filmben tündökölt. Nicole Kidman nemcsak lenyűgöző alakításaival, hanem sokoldalúságával is belopta magát a szívünkbe.

Ma ünnepli 57. születésnapját a világhírű színésznő! Nicole Kidman gyermekkorának jelentős részét Sydney-ben töltötte, ahol már kicsi korától kezdve szenvedélyesen szerette a színházat és a balettet. Kevesen tudják róla, hogy fiatalon szeretett volna balerina lenni, és komolyan foglalkozott a balett-tánccal, mielőtt a színészet felé fordult volna. Ezen kívül számos jótékonysági szervezetet támogat, beleértve a női jogok és a gyermekek védelméért küzdő alapítványokat is. A négy gyermekes családanya boldog kapcsolatban él a country zene sztárjával, Keith Urbannal.

Nicole Kidman
Az 57 éves Nicole Kidman még mindig szuper formában van. Forrás: Variety via Getty Images/Gilbert Flores


Az órák (The Hours) - Nicole Kidman Oscar díjjas alakítása

A film Virginia Woolf életéből, munkásságából és mentális állapotából merít ihletet. Kidman alakítása lenyűgöző és hiteles, érzékeny módon jelenítette meg a filmvásznon a híres írónő bonyolult személyiségét és küzdelmét mentális betegségeivel. Kidman Virginia Woolf megformálásáért elnyerte a legjobb női főszereplő Oscar-díját.

Hideghegy (Cold Mountain)

Ada Monroe szerepében egy rendkívül erőteljes és érzelmileg mély karaktert mutat be, lenyűgöző módon és hitelesen ábrázolja Ada fejlődését és belső küzdelmeit. Kezdetben ártatlan és naiv, majd a körülmények és az életét ért nehézségeinek hatására erősebbé és függetlenebbé válik.

Moulin Rouge!

A Baz Luhrmann által rendezett musicalben Satine-t, a híres mulató legünnepeltebb kabarétáncosát és kurtizánját alakítja, aki hírnévről és gazdagságról álmodik. Szenvedélyes, tiltott szerelembe esik egy fiatal íróval, akit Ewan McGregor alakít. Emlékezetes és lenyűgöző az az érzelmi intenzitás, amit Kidman ebben a szerepében nyújt. A filmben pedig színészi képességein túl remek énekhangját is megcsillogtatta. Az alakítása egyszerre érzékeny és erőteljes, amiért számos díjra jelölték, többek között a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjra is.
 

+1 Engedd el! (Rabbit Hole) - a megindító drámai szerep

Kidman Becca Corbett-et, a gyermekét tragikusan elvesztő és gyászoló anyát alakítja a filmben, aki a fájdalom és veszteség közepette próbálja újrakezdeni az életét. Hiteles és megrázó alakítása bizonyítja Kidman tehetségét a drámai szerepek megformálásában, amiért méltán érdemelte ki a Legjobb női főszereplő Oscar-jelölést.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.