Diana hercegné nem kötött jó üzletet és nem is volt boldog: kitálalt egykori öltöztetője

Diana hercegné
Diana In Washington/huty25061 - Princess Diana Archive
szeretet Öltöztető Diana hercegné
A tragikus sorsú hercegné melegszívű volt, de boldog nem. Diana hercegné öltöztetője elárulta, szerinte mi hiányzott az életéből.

Diana hercegné öltöztetője, Zandra Rhodes elárulta, milyen is volt a hercegné. A 83 éves brit divattervező, Zandra, aki a dél-londoni Bermondsey-ben él, 1981-ben került először kapcsolatba a hercegnével.

Diana hercegné öltöztetője, Zandra Rhodes
Diana hercegné öltöztetője, Zandra Rhodes: együtt mulatnak egy gálán
Forrás: Diana And Zandra Rhodes Designer/Tim Graham

Diana hercegné öltöztetője kitálalt

Zandra Rhodes terveit gyakran viselik gazdagok és hírességek, köztük Diana Ross és Nicole Richie, de az ismertségének növekedését igazából a Diana hercegnével való közös munka okozta, ennek köszönhetően tudta megszilárdítani a státuszát Nagy-Britannia egyik legnagyobb tervezőjeként. A 83 éves Zandara visszaemlékezett arra a pillanatra, amikor először meglátta a hercegnét: úgy nézelődött az üzletben, mint bárki más. Ez 1981-ben volt, Diana pedig akkori barátnőjével, Sarah Fergusonnal - aki András herceg felesége lett később - tért be a tervező londoni butikjába. A páros nem csapott nagy felhajtást, pontosan ugyanúgy válogattak a ruhák között, mint bármelyik másik vásárló. Pedig Diana hercegnét nem sokkal azelőtt jegyezte el Károly herceg. 

Miután Diana és barátnője elhagyták az üzletet, Zandara váratlan hívást kapott: felkérték, hogy nyújtson be egy tervet Diana esküvői ruhájához.

 Habár végül nem az általa tervezett darabban mondta ki az igent a hercegné, kialakult közöttük a munkakapcsolat. Összesen ötször dolgoztak együtt. 1986-ban Diana visszatért Zandra üzletébe, és kiválasztott egy fekete ruhát, amelyet rózsaszínben szeretett volna újra elkészíttetni. A ruha egyike lett azoknak a daraboknak, amelyeket Diana még abban az évben viselt hivatalos japán látogatásán. 

Diana hercegné Zandra Rhodes  egyik ruhájában Japánban
Diana hercegné Zandra Rhodes  egyik ruhájában Japánban
Forrás: Diana In Zandra Rhodes Design/

Zandra így emlékezett vissza a Dianával való közös munkára: "Beengednek a palotába a ruhával a karodon, meghajolsz, és beleütközöl a gyerekek játékaiba." Majd így folytatta: 

"A boldogság nem az a szó, amit én társítottam volna hozzá, de nagyon melegszívű volt." 

 

"Diana rosszul járt. A világ összes pénze a tiéd lehet, de ha nincs szeretet, vagy nem érzed, hogy szeretnek, akkor hiába" - osztotta meg benyomásait a tervező. 

Diana hercegné 1987-ben egy jótékonysági gálán  Zandra Rhodes ruhájában
Diana hercegné 1987-ben egy jótékonysági gálán  Zandra Rhodes ruhájában
Forrás: Getty Images/Diana At Charity Gala

Mint tudjuk, a szerelem később sem adatott meg Dianának, vagy legalábbis nem sokáig élvezhette. Károllyal való válásuk után Dodi Fayeddel alkotott egy párt, ám a tragikus autóbalesetben mindketten életüket vesztették: ezek voltak Diana hercegné utolsó szavai a tűzoltóhoz, aki próbálta megmenti az életét.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.