Ritka alkalom: Tom Cruise-ról beszélt volt felesége, Nicole Kidman

Getty Images/Michael Kovac -
exek Tágra zárt szemek Nicole Kidman Tom Cruise
A Tágra zárt szemek című film 25. évfodulója alakalmából felelevenítette a színésznő a forgatással kapcsolatos emlékeit. Ebben a filmben Nicole Kidman az akkori férjével, Tom Cruise-zal szerepel, vagyis róla is beszélt.

Nicole Kidman és Tom Cruise voltak a főszereplői az azóta ikonikussá vált Tágra zárt szemek című erotikus mesterműnek, amely Stanley Kubrick rendező utolsó munkája. A film 25. évfordulója alkalmából elevenítette fel a forgatások pillanatait a színésznő, miközben arról is beszélt, milyen volt ezen a filmen munkálkodni az akkori férjével.

Eyes wide shut - Tágra zárt szemek, Nicole Kidman
A Tágra zárt szemek előtt Nicole Kidman és Tom Cruise félelmeikől vallottak a rendezőnek
Forrás: Collection ChristopheL via AFP/Warner Bros. / Stanley Kubrick Productions

Nicole Kidman volt férjéről beszélt

Az Oscar-díjas színésznő egy nemrég megjelent interjújában felidézte, hogyan dolgozott együtt akkori házastársával, Tom Cruise-zal a Tágra zárt szemek forgatásán, amely idén ünnepelte 25. évfordulóját. Amikor megkérdezték tőle, hogy a néhai rendező a projekthez merített-e a házasságukból inspirációt, azt válaszolta: "Azt hiszem igen, bányászott".

"Voltak ötletek, amelyek érdekelték Kubrickot. Rengeteg kérdést tett fel. De erős érzéke volt a történethez, amit mesélt" - magyarázta az 57 éves Kidman. "Emlékszem, hogy azt mondta: 'A háromszögek nehezek. Óvatosnak kell lenni, ha ilyenről van szó'. De ő tisztában volt ezzel, és tudta, hogyan kezeljen minket." A színésznő azt is elárulta, Cruise-nak nagyon eltérő volt a kapcsolata a filmkészítővel.

"Más volt a kapcsolata Tommal. Sokkal szorosabban dolgoztak együtt a karakterén." 

Kidman arra is visszaemlékezett, hogy Cruise-zal egy lakókocsin osztoztak, mert a költségvetés nem volt elég nagy ahhoz, hogy mindkettőjüknek legyen sajátja. "10 percre onnan volt egy otthonunk, de abban a lakókocsiban laktunk" - mondta. 

"Tom és én megosztoztunk rajta, mert Stanley azt mondta: 'Mindketten nem kaptok lakókocsit. Nem engedhetjük meg magunknak'."

Elmondta, hogy a 62 éves Tom Cruise és ő a forgatások között gyakran játszottak videojátékokkal.

Eyes wide shut
Tágra zárt szemek - Nicole Kidman és Tom Cruise
Forrás: picture alliance /Northfoto

Kidman emellett felidézte, hogy heteket töltöttek egy jelenet forgatásával, amelyet végül kivágtak: "Ez volt az a jelenet, ahol azzal kezdem, hogy elszívok egy spanglit az ágyban, nevetek és elmondok egy hosszú monológot" - osztotta meg a színésznő. "Ez sok hétig tartott. Ennek nagy része abból állt, hogy a hálószobában próbáltunk, aztán neki nem tetszett, amit csináltunk. Így végül átdolgoztuk, és menet közben építettük fel. Nem volt szükség sietségre. Stanley soha nem lépné túl a költségvetést. Amit megvett, az az idő volt."

A jelenet végül Kidman, Cruise és Kubrick rengeteg beszélgetésén keresztül alakult ki. "Amikor Tom és én először kezdtünk Stanley-vel dolgozni, az otthonában voltunk, és még csak át sem mentünk a forgatásra a stúdióba" - mondta. "Hat-nyolc hét telt el, és azon gondolkodtunk, hogy vajon elkezdjük-e valaha? És egyszerűen nem kezdtük el. Lassanként megbarátkoztunk egymással, eléggé ahhoz, hogy ötletekkel dobálózzunk. Ennek a jelenetnek az elejét improvizáltuk a próbák során."

Kidman és Cruise kilenc évvel a film bemutatása előtt kötötték össze az életüket, és 1992-ben adoptálták Isabella lányukat és 1995-ben Connor fiukat. 2001-ben váltak el, a színésznő pedig 2006-ban ment hozzá Keith Urbanhoz, akivel két közös lánya van. Nicole Kidman feszült viszonyt ápolt Isabellával és Connorral, akik úgy döntöttek, hogy követik apjukat és szcientológusok lesznek. Közben Tom Cruise 2006 és 2012 között Katie Holmes felesége volt, akivel közös 18 éves lányuk, Suri. Vele köztudottan semmilyen kapcsolata nincs a színésznek.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.