Salma Hayek: cuki vagy ciki szájból etetni a kutyát?

fertőzés kutya Salma Hayek
Hideget-meleget kapott cukinak szánt mutatványáért Salma Hayek! A színésznő hófehér samoyed fajtájú kedvencét a szájából etette, erről videót is készített. Salma Hayekre össztűz zúdult, nem mindenki díjazta a mutatványt.

Salma Hayeket sok mindenért irigyelhetjük. 57 évesen bomba formában van, edzés helyett elég meditálnia, tökéletes alakján nem fog az idő.  Ráadásul férjével, a Kering vállalat igazgatójával 7,2 milliárd dolláros vagyont hoztak össze, így Salma Hayek gyakorlatilag bármit megtehet, amit szeretne, vagy legalábbis majdnem bármit. Az Instagramon közzétett videója azonban úgy tűnik mást hozott, a rajongók ugyanis elborzadtak azon, hogy kedvenc kutyáját a szájából eteti. 

Salma Hayek
Forrás: Forrás: Northfoto

Salma Hayek: cukiskodni akart, cikiskedés lett belőle

A színésznő imádja Lobito névre hallgató kutyáját. A kedvencét ráadásul megtanítja különböző trükkökre, most például arra, hogy a szájából vegye ki a falatot. Lobito pedig jó kutya, mindent elkövet, hogy gazdája kedvére tegyen. 

A törődés néha nyálas!

Így osztotta meg a videót, amit 183 ezren lájkoltak. Arra viszont nem számított a szép színésznő, hogy néhány rajongónál a nyálcsere kiveri a biztosítékot. 

Zoonózis: fertőzés, amitől nem cuki a kutyapuszi

Az aggodalom pedig nem véletlen. Egy kutatás kimutatta, hogy a kutyák nyálában több mint 600 féle kórokozó lehet, attól függően, hogy milyen körülmények között él az adott állat. Hiába a szinte steril otthoni környezet, ezek a kórokozók szinte elkerülhetetlenek, az más kérdés, hogy az állat immunrendszere védekezik ellenük. Hogy ennek a baktériumflórának hány százaléka veszélyes az emberre, azt nehéz megmondani, de a leggyakoribb fertőzés, amit a kutyanyálból összeszedhetünk, az a bélférgesség. A kutyák ugyanis ürítés után megnyalják a saját feneküket, így az ott előforduló petéket a szájukban viszik tovább. Ugye nem kell részletezni, milyen kockázatot jelent ilyenkor egy nyálas kutyapuszi?

Salma Hayek és Francois Pinault dúsgazdagok. A sztárpárok közül összvagyonuk eléri a 7,2 milliárd dollárt
Forrás: Corbis via Getty Images

Szóval Salma Hayek rajongói nem véletlenül aggódnak. Bár a színésznőt utoljára 2023-ban láthattuk a mozivásznon, úgy tűnik, minden egyes megjelenésével nagy port kavar. Legutóbb férjével közös fotót posztolt, akire ugyan a rajongók azt hitték, hogy a nagypapája, ő megnyugtatott mindenkit, hogy a házassága kiegyensúlyozott és boldog. 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.