A Sziget Fesztivál 10 legemlékezetesebb koncertje

Sziget Festival 2022 - Day One
WireImage/Sziget Festival 2022 - Day One - Joseph Okpako
koncert Sziget fesztivál Ed Sheeran
A Sziget Fesztivál 1980. augusztus 23-a óta szórakoztatja a könnyűzenéért rajongó közönséget. Eleinte 1-1 koncertnek adott otthont az esemény, ma már Európa egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiváljaként tartják számon. Napokon belül elstartol az idei Sziget, ezért összegyűjtöttük minden idők legemlékezetesebb koncertjeit a hangolódás jegyében.

A Sziget Fesztivál Európa egyik legnagyobb és legnépszerűbb zenei eseménye, amely minden évben különleges élményeket kínál látogatói számára. Az évek során számos emlékezetes pillanat történt a fesztiválon, amik közül néhány igazán különleges helyet foglal el a résztvevők szívében. Mutatjuk őket:

sziget
A Sziget Fesztivál Európa egyik legnagyobb rendezvénye, amelyre a világ leghíresebb előadóit is meghívják
Forrás: Getty Images/Sziget Festival 2023

1. David Bowie legendás Sziget-koncertje (1997)

A brit rocklegenda, David Bowie 1997-es fellépése a Sziget egyik legemlékezetesebb koncertjeként maradt meg a fesztivál történetében. A művész ikonikus dalai, mint a "Heroes" és a "Space Oddity", mindenkit lenyűgöztek, és a közönség soraiban még ma is gyakran emlegetik ezt a csodálatos előadást:

2. Prince (2011)

Prince 2011-es fellépése szintén a fesztivál történetének egyik csúcspontja volt. A zenei zseni energikus és szenvedélyes koncertje, valamint a "Purple Rain" című slágerének élő előadása megható pillanatokat hozott a közönségnek. 

3. Florence + The Machine varázslata (2015)

Florence Welch 2023-as fellépésükkel mindenkit elbűvöltek. Az énekesnő karizmatikus előadása és a zenekar dinamikus hangzása varázslatos hangulatot teremtett, ahol szem nem maradt szárazon. Az "Dog Days Are Over" és az "Shake It Out" című dalok különösen emlékezetesek maradtak a koncertezők számára, akik a mezítláb éneklő Florencel együtt táncoltak.

4. Ed Sheeran megható koncertje (2019)

Ed Sheeran 2019-es koncertje és érzelmes dalai, mint a "Perfect" és a "Shape of You", meghitt pillanatokat eredményeztek. Sheeran közvetlen stílusa és őszinte előadása sokakat megérintett - reméljük még egyszer visszatér a hazai fesztiválra.

 

5. Imagine Dragons káprázatos előadása (2019)

Az amerikai Imagine Dragons 2019-es koncertje maradandó élményt okozott, amely konfettiviharral és az énekes kidolgozott felsőtestével hatalmas sikert aratott. 

 

6. Gorillaz virtuális világa (2018)

A Gorillaz sziget koncertjéről még is hallhatott, aki nem ismerte őket azelőtt. A zenekar ugyanis látványos vizuális elemekkel és animációkkal kombinált fellépése különleges és innovatív volt. Bármikor szívesen visszavárjuk őket, de addig is emlékezzünk vissza rájuk ezzel a felvétellel:

7. Billie Eilish (2023)

Eilish budapesti koncertje nem csak azért maradandó, mert korábban még soha nem járt Magyarországon, hanem azért is, mert Közép-Európa legtöbb országában sem. Az énekesnő nem okozott csalódást, előadása messzemenően profi és látványos volt. A nézőket még az sem érdekelte, amikor Eilish a monológja közben épp beleböfögött a mikrofonba, de hogy baki volt vagy sem, az jó kérdés, hiszen ez is csak azt mutatja, hogy a szupersztárság mellett ő is csak egy ember...

8. Dua Lipa: akiért megőrült a közönség

Az énekesnő hatalmas tömeget mozgatott meg, egy szalmaszál is nehezen fért volna már be a fesztiválozók közé. Reméljük, hogy a gyönyörű sztár ellátogat még hozzánk, mert mondhatni, hogy már egészen otthonosan mozog nálunk az eddigi három Sziget fellépésével. 

9. David Guetta (2023)

A kétszeres Grammy-díjas francia zenei producer és house–DJ zseniálisan jó bulit csinált, egy szál atlétában csapta szét a szigetet. Az 56 éves francia DJ megannyi alkalommal fellépett már nálunk, de a zenész tavalyi show-ja mindent vitt, és reméljük továbbra is visszatérő vendég lesz. 

10. Artic Monkeys (2022)

A 2002-ben alakult indie rock együttes egyértelműen az egyik legsikeresebb 21. századi rockzenekar. Többszörösen visszatérő vendég volt a Szigeten, és legutóbb két éve láthattuk őket a hajógyári színpadon. A srácok fergeteges koncertet adtak, amire bármikor visszamennénk újra. 

A Sziget Fesztivál az évek során számtalan emlékezetes pillanatot és felejthetetlen élményt nyújtott a résztvevőknek. A legendás fellépők, a látványos show-elemek és a különleges hangulat mind hozzájárultak ahhoz, hogy a Sziget az egyik legkedveltebb zenei fesztivál legyen világszerte. Ahogy az évek telnek, a fesztivál továbbra is újabb és újabb emlékezetes pillanatokkal várja a zenerajongókat. És minden bizonnyal, ez idén sem lesz másképp.  

Jó szórakozást!

Nosztalgiázásképp pedig nézd meg ezt a reklámot a Sziget fesztiválról:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.