Váratlan utazás: így néznek most ki a legendás sorozat szereplői

Váratlan utazás - akkor és most
Getty Images - Dick Loek
akkor és most szereplők Váratlan utazás
Avonlea mindannyiunk emlékeiben varázslatos helyként szerepel. A Váratlan utazás című sorozat szereplői pedig pont olyanok, mintha családtagok lennének. Pedig bármilyen meglepő, csaknem harminc éve vetítették le az utolsó részt.

Ki ne emlékezne a Váratlan utazás bájos szereplőire, a cserfes Sarah Stanley-re, a konok Hetty nénire, és a King családra, akik bármi történt is, végül minden rosszra találtak megoldást. A filmtörténelem talán legkedvesebb sorozatát, amiben még Ryan Gosling is játszott, a rajongók örökre a szívükbe zárták, az egykori szereplők pedig mindig szívesen emlékeznek vissza a forgatások időszakára. 

Váratlan utazás
Váratlan utazás: legendás szereplőgárda

A Váratlan utazás című sorozat írója, Lucy Montgomery a saját sorsából inspirálódott, amikor megírta a Prince Edward-szigetek lakóinak történetét. Az írónő korán elárvult, így a szigeten élő nagyszülei vették magukhoz és nevelték fel. 

Váratlan utazás: mi történt a szereplőkkel?

Sarah Polley - Sarah Stanley

Sarah Polley játszotta a sorozat főszereplőjét, a kis Sara Stanley-t, aki édesapja botrányai miatt nagynénjéhez, Hetty Kinghez utazik Avonlea-be. Sarah karrierje a Váratlan utazással indult, majd 2009-ben szerepelt Jared Leto oldalán a Mr. Nobody-ban. Utolsó szerepét 2010-ben vállalta a Trigger című drámában. Sarah Stanley ezután filmrendező lett. 

2006-ban az Egyre távolabb című filmjéért Oscar-díjra is jelölték a Legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában.

 2012-ben ismét nagy sikert ért el az Apáim története című dokumentumfilmmel, 24 díjat zsebelt be az alkotással. A 45 éves Sarah Torontóban él második férjével és két kislányával.

Sarah Polley - Sarah Stanley Forrás: CBC, Getty Images

 

Gema Zamprogna - Felicity King

A King család legidősebb és legszemtelenebb gyermekét, a Felicity-t alakító Gema Zamprogna idén 48 éves, de pár epizódszerep után abbahagyta a színészkedést.  Férjével - akitől három gyermeke született - pilatesstúdiót alapított, valamint színészetet és táncot tanít.

Gema Zamprogna - Felicity King Forrás: CBC, Facebook/Road To Avonlea

Zachary Bennett - Felix King

Zachary Bennett, aki idén töltötte be negyvennegyedik életévét, a Váratlan utazás után is a színészi pályán maradt Kanadában. Folyamatosan dolgozik, több tévésorozatban és játékfilmben is szerepelt.

 2004-ben egy indie rock bandát alapított Yonder néven, 2008-ban azonban átkeresztelték magukat Tin Star Orphansra, aminek mai napig a gitárosa és énekese. 

2012-ben feleségül vette szerelmét, Meaghan Denomme-ot, aki Zachary ügynökének asszisztense volt.

Zachary Bennett - Felix King Forrás: CBC, imdb.com/Shaun Benson

Michael Mahonen - Gus Pike

A 60 éves Michael Mahonen már a Váratlan utazás előtt is sikeres színész volt, és a sorozat után is a pályán maradt, filmekben és tévéműsorokban is szerepelt. Legnagyobb sikereit a Homokvihar című filmmel érte el, melyet ő írt és rendezett. 

29 díjat zsebelt be az alkotással.

 Mahonnen már több mint tíz éve saját filmes cégének elnöke és kreatív igazgatója.

Michael Mahonen - Gus Pike Forrás: CBC, Facebook/Michael Mahonen

Mag Ruffman - Olivia King

Bármilyen meglepő, Mag Ruffman már 67 éves, de úgy tűnik, megállíthatatlan. A színésznő a Váratlan utazás sikerei után is a pályán maradt, több sorozatban, filmben és színházi darabban szerepelt, valamint szinkronszínészként is dolgozik.Több mint 30 éve Daniel Hunter házastársa, akivel sokszor együtt is dolgoznak.

Mag Ruffman - Olivia King Forrás: CBC, Facebook/ToolGirl Mag Ruffman

Cedric Smith - Alec King

Cedric Smith 80 éves, utoljára 2014-ben vállalt filmszerepet A The Christmas Switch. című filmben. Egy fia született 1993-ban, Darcy Montgomery Smith.

Cedric Smith - Alec King Forrás: CBC, ITN Distribution

Lally Cadeau - Janet King

Lally Cadeau, születési nevén Alice Mary Cadeau 76 éves. A Váratlan utazás után is a tévében maradt aktív, számtalan sorozatban és tévéfilmben szerepelt. 2018-ban megözvegyült, férjével két fiút neveltek fel, ám a színésznőnek van egy idősebb lánya is az előző kapcsolatából.

Lally Cadeau - Janet King Forrás: CBC, Facebook/Lally Cadeau Design

R.H. Thomson - Jasper Dale

A Váratlan utazás kissé szórakozott feltalálóját, Jasper Dale-t alakító R.H. Thomson a 76. életévét tapossa, és jelenleg is aktív színész. A Netflix sorozatában, a nagy sikerrel futó Anne with an E (az Anne a Zöld Oromból remake-je) című sorozatban ő játszotta Matthew Cuthbertet. Thomson házas, két felnőtt fiú édesapja.

R.H. Thomson - Jasper Dale Forrás: CBC, Getty Images

A Hetty Kinget játszó Jackie Burroughs 2010-ben elhunyt, halálát gyomorrák okozta. 

  • Emlékszel még? Így kezdődött a Váratlan utazás...

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.