Tanulj a profiktól! Ételstyling szakmai workshop Marton Adrival

Forrás:Komáromi Annamária -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Képviselőfánk Baileys-es narancskrémmel, ahogy mi szeretjük.  Szeptember elsején Marton Adri, egy régóta dédelgetett vágya vált valóra, ugyanis a Baileys-zel közösen megszervezett workshop keretein belül ételstyling-ot és fotózást tanított a résztvevőknek. Ahogy korábban ígéretet tett rá, most be is számol a részletekről.

„Már egy jó ideje játszottam a gondolattal, hogy az Amerikában kapott tudásomat átadhassam végre másoknak is. Mostanában egyre több megkeresés érkezett a követőimtől. Fényképeket küldtek a tálalásukról, tippeket kértek mit-mivel érdemes kombinálni a díszítésnél vagy hogyan is készíthetnének jobb fotót a végeredményről. Úgy döntöttem itt az ideje belevágni a dologba és a Baileys-zel karöltve megszerveztük az első ételstyling- és fotózás workshopot az érdeklődőknek.” –kezdte Adrienn.

Forrás: Komáromi Annamária

Miképp zajlott a workshop? Mesélnél róla?

Izgatottan készültem és vártam a résztvevőket, akiknek egy három részből álló kurzussal készültünk. Először megsütöttük a desszertet, ami egy narancskrémes likőrös krémmel töltött muffin volt, tejszínhabbal és díszítéssel a tetején. Azután pedig előkerültek a kellékek, amiket a pályafutásom során szorgosan gyűjtögetek már jó ideje. Színes, különleges tányérok, textilek, egyedi kiskanalak sora várta azt, hogy mindenki a saját ízlése szerint tálalhassa az ételt. Végig segítségükre voltam, de közben hagytam, hogy mindenkinek az egyénisége mutatkozhasson meg az egészben. Végezetül profi ételfotós kollégám, Komáromi Annamari mutatott trükköket a tökéletes ételfotó elkészítéséhez. Megmutatta hogyan érdemes a fényekkel játszani, milyen szögből lesz tökéletes a kép. Nagyon jó fotók születtek, büszke voltam mindenkire.

Forrás: Komáromi Annamária

Régóta van jelen az életedben ez a gasztro szeretet?

Az egész workshop igazán nosztalgikus hangulatba hozott. A tálalás, az ételek feldíszítésének szeretete ugyanis a nagymamámtól ered. Emlékszem már egészen kislány koromban mindig mellette sürögtem-forogtam a konyhában és lestem minden lépését. Ünnepekkor gondosan feldíszítette a családi ebédlőasztalt, ilyenkor előkerültek a legszebb szalvéták, tányérok, étkészletek és a féltve őrzött kristálypoharak is. Imádott főzni és megadta a módját annak is, hogyan is tálalhassa fel a legszebben az elkészült ételeket. Egyszer isteni képviselőfánkot sütött, amit egy antik desszert-tálalón szolgált fel nekünk. Annyira megmaradt bennem ez az élmény, hogy nemrégiben egy kicsit újragondolva ugyan, de én is elkészítettem ezt az édességet és a nagyimhoz hasonlóan tálaltam ki. A családom imádta, úgyhogy a mai napig a nagymamám az egyik legnagyobb inspiráció számomra.

Forrás: Komáromi Annamária

Képviselőfánk Baileys-zes narancskrémmel

Akinek esetleg kedve támadna az ételstylingoláshoz, lesz még hasonló workshopod?

A közeljövőben tervezem, hogy újra szervezünk egy ilyen workshopot, mert tényleg fantasztikus volt. Szuper érzés volt, hogy végre találkozhattam azokkal, akik követik a munkásságomat. Tudják merre járok, miket készítek és szeretik a receptjeimet. Elképesztő feltöltődés volt látni, hogy milyen lelkesen és érdeklődve szorgoskodtak a stúdióban. Örültem, hogy átadhattam a tudásomat és örömet szerezhettem nekik ezzel. Azóta már többen is írtak, hogy mikor lesz a következő ilyen alkalom, mert szerencsére nagyon sokan érdeklődnek az ételstyling- és fotózás iránt. Itthon nem igazán elterjedt, hogy ilyen kurzusokat tartanának, a stúdióhelyszín pedig tökéletes választás volt az alkalomra. Szóval remélem mielőbb sort kerítünk a következő eseményre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.