Személyiségteszt: ez a 3 kérdés felfedi, hogy rejtett pszichopata vagy-e

Pszichopata férfi álarccal
Shutterstock - Kiselev Andrey Valerevich
nárcizmus önismeret teszt pszichopata
Mindenkinek vannak olyan rejtett negatív tulajdonságai, amelyekkel nem szívesen dicsekszik mások előtt. De nem árt tisztázni magunkban: nem vagyunk tökéletesek, sőt. Mindenkinek van egy sötét oldala. A személyiségteszt segítségével megtudhatod, hogy rejtett pszichopata vagy-e. Légy bátor. Vágj bele!

Neked vannak nárcisztikus, számító vagy akár pszichopata vonásaid? Először lehet, hogy azt mondod: kizárt, nincsenek, még a kérdés is sértő. De mi van, ha mélyebbre ásol kicsit? Elég bátor vagy ahhoz, hogy kitöltsd a személyiségtesztet, szembenézz a sötét oldaladdal és megtudd: vannak-e személyiséged mélyén arra utaló jelek, hogy rejtett pszichopata vagy? Ne ijedj meg, a teszt eredményét csak te fogod tudni, nem kell megosztanod másokkal. De te legalább tudni fogod az igazságot. Készen állsz?

Nárcisztikus nő a tükör előtt, személyiségteszt
Te rendelkezel pszichopata jellemvonásokkal? A személyiségtesztből kiderül
Forrás: Shutterstock

Íme a személyiségteszt, hogy megtudd, rejtett pszichopata vagy-e

Válaszolj őszintén a következő 3 kérdésre. Minden válasz mellett fel van tüntetve, hogy mennyi pontot ér. Ezeket írd fel egy papírra.

1. Hunyd be a szemed. Képzeld el, hogy egy hatalmas partin vagy tele izgalmas emberrel. Mit gondolsz, mennyire valószínű, hogy te vagy a teremben a legizgalmasabb személyiség?

  • nagyon valószínű (5 pont)
  • valószínű (4 pont)
  • el tudom képzelni (3 pont)
  • valószínűtlen (2 pont)
  • teljesen kizárt (1 pont)

2. Képzeld el, hogy látsz egy videót az interneten, ami nagyon nem tetszik és a negatív érzéseidet – kissé gonosz módon – ki is fejezed: negatívan kommentelsz a videó alá. Másnap az illető, aki a videót készítette, odamegy hozzád, és elmondja, hogy nagyon megbántottad az érzéseit. Mennyire érzel bűntudatot?

  • egyáltalán nem (5 pont)
  • minimálisan (4 pont)
  • nem tudom (3 pont)
  • egy kicsit (2 pont)
  • erősen (1pont)

3. Képzeld el, hogy nagyon pályázol valamire: ez lehet egy áhított pozíció a munkahelyeden, vagy akár egy potenciális partner, akiben életed párjának lehetőségét látod. Mit gondolsz, szerinted néha szükséges másokat rossz színben feltüntetni annak érdekében, hogy te legyél a nyerő?

  • ez teljesen igaz (5 pont)
  • részben igaz (4 pont)
  • lehet benne valami (3 pont)
  • nem értek ezzel egyet (2 pont)
  • teljesen elítéltem ezt a fajta gondolkodást (1 pont)

Következzen tehát az igazság pillanata. Az eredményhez add össze a pontszámaidat és oszd el a kapott összeget 3-mal. Az eredménynek 1 és 5 között kell lennie.

Lássuk, te melyik csoportba tartozol

1. Kevesebb, mint 2

Ha 2-nél kevesebb pontot értél el, akkor te hihetetlenül jóságos, jóhiszemű, odaadó személy vagy. Az emberiségbe vetett hited végtelen, bizalmad maximális. Mindig törekszel arra, hogy feltétel nélkül elfogadj másokat és tiszteletben tartsd mások értékeit. Nem azért figyelsz oda az emberekre, hogy ebből majd egyszer te is profitálj: az önzetlenség természetes módon áramlik belőled.

2. Kevesebb, mint 3

Gratulálunk! Ha kevesebb, mint 3 pontot értél el, akkor jól működik az erkölcsi iránytűd és egészséges empátiával rendelkezel. Alacsony a valószínűsége, hogy nárcisztikus vagy pszichopata jellemvonásokkal rendelkezel.

3. Több, mint 3

Ha több, mint 3 pontot értél el, akkor valószínű, hogy rendelkezel olyan tulajdonságokkal, amelyek nárcizmusra utalhatnak. Ez még nem jelenti azt, hogy egyértelműen meg kell bélyegezned magad, de nem árt, ha odafigyelsz arra, hogy személyiséged egy része hasonlóságot mutat a nárcisztikus személyiségjegyekkel. Lehet, hogy visszaéltél már valaki bizalmával a saját érdekedet szem előtt tartva, vagy sokkal intelligensebbnek hiszed magad másoknál: az önbizalom erény, de néha nem árt megkérdőjelezni magunkat a fejlődés érdekében.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.