10 kilóval kevesebbnek tűnsz, ha ezeket viseled: alakjavító darabok

Young,Stylish,Woman,Wearing,Red,Maxi,Dress,,Black,Leather,Jacket
Shutterstock - Alena Ozerova
sziluett ősz
Eltérő stílusok, nőies szabásvonalak és feltűnő minták jellemzik az idei őszi szezont. Ráadásul bizonyos alakjavító darabok nem csak csinosak és divatosak, de a megfelelő kiegészítővel vékonyabbnak láttatják az alakunkat. Lássuk is a legjobbakat!

Alakjavító darabok vásárlása során koncentrálj azokra a modellekre, melyek követik ugyan a sziluetted, ám nem tapadnak rá teljesen az idomaidra, illetve csak ott feszülnek rá az alakodra, ahol szívesebben megmutatnád a domborulataidat. Ha van egy kis pocakod, a lágyan leomló redőket hívhatod segítségül, valamint az A-vonalú fazonokat, ha pedig mellesleg nem vagy elégedett a melleid méretével, a mell alatt vágott ruhákat és a fodros blúzokat neked találták ki. De lássuk is a legjobb darabokat árakkal és lelőhelyekkel!

alakjavító
Alakjavító darabok, melyekkel kilókat is letagadhatunk
Forrás: Shutterstock

 

Az átmeneti, változékony időjárás amúgy is kedvez a nőies, alakjavító ruhadaraboknak, melyeket kedved szerint variálhatsz meglévő alapdarabjaiddal. Körképünkben összegyűjtöttük az ősz legdivatosabb ruháit és kiegészítőit, melyek optikailag karcsúsítanak, és elrejtik az apró, számodra zavaró hiányosságokat. Nézzük mi mindenre érdemes figyelned!

1. Alakjavító darabok, egybeszabott ruhák

Az egész ruha minden szezonban telitalálat. Ha magasabbnak és vékonyabbnak szeretnél tűnni, érdemes egyszínű ruhákat viselni. Alacsonyabbnak tűnsz, ha egymástól élesen eltérő árnyalatokat hordasz. Ősszel érdemes olyan darabokat beszerezni, amik jól passzolnak az átmeneti időjáráshoz, remekül rétegezhetőek, kabáttal, esetleg bokacsizmákkal is remekül állnak. A legdivatosabb ruhákat a Sinsay-nél is megtalálod.

Sinsay ruha
Ár: 5.895 HUF
Forrás: sinsay.com/hu/hu 

2. Alakformáló fehérneműk varázsa

Az alakjavító fehérneműk titka, hogy azonnali hatást biztosítanak anélkül hogy kényelmetlenséget okoznának, köszönhetően a mai anyagoknak. Optikailag karcsúsítanak, elrejtik az apró hibákat, kisimítják a bőrt, ha kell eltüntetik a narancsbőrt karcsúsítják a csípőd, és nőiessé varázsolják alakod. Alakformáló fehérneműket bármilyen testalkatnál érdemes lehet bevetni, hiszen nem csak karcsúsítanak, de vonzóbb sziluettet kölcsönöznek, és meggátolják az alattuk lévő fehérneműd kirajzolódását. Ha fontos számodra a magas minőség és a kényelem, válaszd a Triumph alakformáló body-ját.

Triumph fehérnemű
Ár: 30.000 Ft 
Forrás: Forrás:  Triumph

3. Csíkok minden mennyiségben

Ne félj a minták kombinálásától! Bár a csíkos daraboknak van egyfajta „rossz” híre, a függőleges irányú, vékony csíkok színtől függetlenül csodásan képesek vékonyítani az alakot. Arra ügyelj, hogy minél keskenyebb a csík, annál erősebb a karcsúsító hatás. Valamint, hogy ha az egyik darab nagy ívű és feltűnő, a másik legyen visszafogott és apró. Csíkos felsőhöz válassz egy egyszerű fazonú, egyszínű nadrágot. Ez lehet fekete, bézs, fehér vagy bordó. A személyes nagy kedvencünk a Mohito lezser kardigánja, aminek a szívecskés gombok bájos megjelenést kölcsönöznek.

Mohito kardigán
Ár: 11.995 Ft
Forrás: mohito.com

4. Elegáns, ultra nőies szoknyafazonok

A fekete nemcsak egyszerűen karcsúsít, hanem sikkes és nőies is. Nem kell azonban mindig és kizárólag feketét hordani, hogy vékonyabbnak tűnj. Szerencsére nem csak ezzel az egy színnel tudsz takarni és optikailag kicsit csalni. Amellett, hogy egy bizonyos szín feldobja a hangulatodat, a megfelelő darabokkal kiegészülve csodás összhatást teremt. Ha szoknyában gondolkodsz, a sikkes és ultra nőies megjelenés érdekében kombináld pulóverrel vagy egy egyszerű fehér pólóval, bőrdzsekivel, esetleg hosszított fazonú blézerrel. Személyes kedvencünk ez az átlapolt ceruzaszoknya a H&M-től.

H&M szoknya
Ár: 15.995 Ft
Forrás: H&M 

5. Vastag pulóverek egy kis rafinériával

Bár a hidegben jó, ha a pulcsi minél puhább és melegebb nem árt vigyázni vele Ha az anyag túl vastag, akkor bizony sokkal nagyobbnak, ducibbnak fogsz tűnni, mint amilyen a valóságban vagy. Lehetőleg viselj vékonyabb darabokat. Ha pedig kötött ruhát vásárolsz, érdemes hozzá övet is venned. 

Az övvel ugyanis optikailag gyönyörűen karcsúsíthatod az alakod.

bonprix kötött ruha
Ár: 14.999 Ft
Forrás: bonprix.hu

6. Kiegészítők hatalma

Alakjavító varázslatot a kiegészítők használatával is elérhetsz. Egy feltűnő nyaklánc vagy fülbevaló eltereli a figyelmet a nem kívánatos részletekről. Természetesen ebben az esetben is igaz a mondás – a kevesebb mindig több! 

Fontos, hogy ne vidd túlzásba a kiegészítők viselését, mert hiába válogattad jól össze a ruháidat, ha az összhatást elrontod a sok felesleges ékszerrel.

Fashion,Blogger,Outfit,Details.,Fashionable,Woman,Check,Plaid,Blazer,,White
Bizonyos ékszerek optikailag megnyújtják a nyakat 
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 MS_studio/Shutterstock.  No use without permission.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.