40 felett ezek a ruhadarabok nem hiányozhatnak a szekrényedből ősszel

Hello,Autumn.,Happy,40,Years,Old,Woman,In,Beige,Trench
Shutterstock - Alliance Images
őszi divat ősz
Nincs írott vagy íratlan szabály, mindenki azt visel, amit akar, ami tükrözi személyiségét és amiben jól érzi magát. Van azonban néhány ruhadarab, ami testalkattól, kortól függetlenül mindenkinek jól áll, különösen 40 felett. Lássuk melyek ezek?

40 felett sokan hajlamosak úgy érezni, hogy egyes ruhadarabokat mellőzniük kell, visszafogott stílusra váltanak, és kizárólag szürkébe vagy feketébe öltöznek, hogy minél jobban beolvadjanak a rohanó hétköznapokba –  pedig a jó érzékkel megválasztott összeállítás fiatalos, stílusos és elképesztően sikkes, ráadásul divattól függetlenül remekül variálható.

ruhadarab
40 felett sem kell szigorú szabályokat követni az öltözködésben - Ezek a ruhadarabok nem hiányozhatnak a szekrényedből
Forrás: Shutterstock

Az az elegáns, a nőies és ízléses megjelenés kulcsa minden évszakban az összhang megtalálása, a színek, minták és fazonok tökéletes harmóniája: ráadásul a megfelelő őszi alapdarabokkal és némi játékos kreativitással mindig egy letisztult, ugyanakkor elegáns összeállítást varázsolhatunk maguknak.

40 felett ezek a ruhadarabok kötelezők!

Az őszi szezon legkedveltebb ruhái javarészt színtelenek, szürkék, a kiegészítők pedig végtelenül  egyhangúak. Az ilyenkor uralkodó drámai tónusok és fazonok kétségtelenül nyomasztó érzéseket válthatnak ki, és negatívan befolyásolhatják a hangulatunkat. 

Természetesen a fekete örök klasszikus, ami sosem megy ki a divatból, de valljuk be, nincs is elegánsabb nude, kötött ruhánál, mely finom megjelenése miatt szinte megköveteli, hogy télen is megmutassuk a világnak benne nőies alkatunkat.

Szövetkabát, a legjobb befektetés

Bármilyen meglepő, de a kabát éppúgy stíluseleme a megjelenésünknek, mint a többi ruha, amit alatta viselünk. A hidegebb hónapokban ez az, amit először észre vesznek rajtunk. Válasszunk olyan hosszúságú darabot, ami a testalkatunkhoz a legjobban illik. Az idei szezonban a karcsúsított fazon mellett nagy teret hódítanak az oversize darabok, melyek kényelmesek, praktikusak és minden alakhoz jól illenek.

Trendy,Autumn,Fashion,Details:,Leather,Baguette,Bag,,Handbag.,Woman,Wearing
A klasszikus szövetkabát elképesztően könnyedén kombinálható
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Victoria  Fox/Shutterstock.  No use without permission.

Nadrág, amely magasan a legjobb

A magas derekú nadrágforma fénykorát éli idén ősszel. A nadrágok szára továbbra is marad bővebb, viszont a felsőrész meghosszabbodik és a szuper magas derekú darabok veszik át a vezető pozíciót. Remekül passzol hozzá egy könnyed, lágy esésű csipkemellény, egy vagányabb, stílusban eltérő felső vagy egy vékony blézer. Nagy előnye, hogy kényelmes viselet, szabása optikailag karcsúsítja a derekat és nyújtja a testet, így minden női alkat számára tökéletes választás.

Blúz, az örök stíluselem

A divat nagy előnye, hogy gyakran megismétli önmagát. Így az újra felbukkanó divatirányzatok közül könnyedén találhatunk legalább egy, a szívünkhöz közel álló darabot, amely bárhol és bármikor előrántható a gardrób mélyéről, és még a leghétköznapibb összeállítást is nőiessé varázsolja. 

Ilyen a fehér blúz, ami rakott szoknyával könnyed, klasszikus szivarnadrággal sokkal üzletiesebb megjelenést kölcsönöz. Pulóver alatt viselve megváltoztatja a teljes összképet.

Kötött ruha, a megoldás mindenre

Van valami a puha, ölelni való kötött fehér ruhákban, amitől valahogy minden végtelenül elegáns, tiszta és kifinomult lesz. A bordázott anyagú, garbós megoldások épp olyan népszerűek az idei szezonban, mint a térd alá érő, midi fazonok és monokróm tónusok. Ebben a kellemes őszi időben még bátran variálhatjuk színes bőrdzsekivel, műszőrme mellénnyel. Azt se feledjük, hogy egy széles övvel mindig könnyedén kiemelhetjük testünk legkarcsúbb pontját.

Orange,Leather,Female,Gloves.,Fashionable,Woman,Wearing,Stylish,Beige,Coat,
40 felett a kötött ruha tökéletes választás őszi napokra
Forrás: Shutterstock

Blézer, az örök klasszikus

A jó fazonú blézer sosem megy ki a divatból, kiállja az idő múlását, számtalan módon variálható, kortól, nemtől függetlenül tökéletesen illik minden alkatra, még a leghétköznapibb összeállítást is egyedivé és stílusossá varázsolja. Míg a sötétkék, barna verziók a maszkulin hatást erősítik, addig a letisztult fehér az elegancia tökéletes megtestesítője. Farmerrel-sportcipővel ugyanolyan jól mutatnak, mint bokacsizmával és tűsarkúval.

Kardigán, a hideg napok megmentője

A megfelelő kötött darabok öltözködésünk nélkülözhetetlen alapdarabjai, melyek egyszerre mutatósak, praktikusak és divatosak, ugyanakkor könnyen kombinálhatóak, ráadásul nem mutatnak minket súlyosabbnak, mint amilyenek vagyunk. A nagy méretű kardigán remekül illik szűk fazonú ruhához, ceruzaszoknyához, az egyenes, hosszított fazon jól mutat szűk farmerrel, műbőr nadrággal. A klasszikus garbó pedig különösebb erőfeszítés nélkül képes még a legegyszerűbb öltözéket is elragadóvá varázsolni. 

  • Ezek a cikkek is érdekelnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.