Kapszularuhatár utazáshoz: csomagoljunk tudatosan és stílusosan

bőrönd, kapszularuhatár utazáshoz, ősz, pakolás
Shutterstock -
bőrönd kapszularuhatár nyaralás ősz
Mi lenne, ha sosem kellene kétségbeesetten a szekrény előtt állni azon gondolkozva, hogy mit vigyünk magunkkal az utazásra? A megoldás a kapszularuhatár: válogassunk össze jól kombinálható alapdarabokat, és ezzel meg is oldottuk a problémánkat.

Attól, hogy vége a nyárnak, még az utazások időszaka nem járt le. Ősszel is felkerekedhetünk, és annál jobb, minél kevesebb ruhát kell magunkkal vinnünk főleg akkor, ha repülővel megyünk, és nem akarunk a feladós bőröndért külön fizetni. Azonban ha így teszünk, akkor okosan kell pakolnunk, hogy minden nálunk legyen, amire csak szükségünk lehet. Erre való a kapszularuhatár, amivel elkerülhető, hogy temérdek olyan cuccot is magunkkal cipeljünk, amit végül biztosan nem veszünk fel. A cél minimális darabszámú, jól kombinálható ruhák és alapdarabok becsomagolása, így stílusos és kényelmes ruhák lesznek nálunk, miközben helyet spórolunk a bőröndben.

kapszularuhatár, utazás, bőrönd
Kapszularuhatár: ha okosan pakolunk, nem lesz tele a bőröndünk
Forrás: Shutterstock

Mi is az a kapszularuhatár?

A kapszularuhatár lényege, hogy csak olyan alapdarabokat tartalmaz, amelyek könnyen kombinálhatóak egymással. Egy kapszulagardróbban általában 20-40 ruhadarab található, beleértve a felsőket, nadrágokat, szoknyákat, cipőket és kiegészítőket. Az utazási kapszulagardrób esetében még szűkebb ruhaválasztékra van szükség, hiszen a cél, hogy kényelmes, sokoldalú darabokat vigyünk magunkkal, amelyek a nyaralás különböző programjaihoz is illeszkednek úgy, hogy minél kevesebb helyet foglalnak. 

Hogyan tervezzünk kapszulagardróbot nyaralásra?

Mielőtt még elkezdenénk bedobálni a cuccainkat a bőröndbe, mindig gondoljuk végig előbb a következőket:

  1. Hány napra utazunk?
  2. Milyen időjárás várható?
  3. Milyen tevékenységeket tervezünk? Például városi séták, tengerparti kikapcsolódás, túrázás, esti programok.

Ezek alapján már készíthetünk egy kezdetleges listát arról, hogy mely tevékenységhez milyen darabok kellenek, és mik azok, amik egymással is jól kombinálhatóak.

Ezek az utazási gardrób alapjai 

Egy utazási kapszulagardrób összeállítása során először is az alapdarabokat érdemes kiválasztani, amelyek olyan kényelmes ruhák, amik időtállóak és szinte minden máshoz illeszkednek. Ilyen például a klasszikus farmernadrág, egy fehér vászonruha, vagy éppen egy ingruha. 

Fontos, hogy a rétegezhetőségre is odafigyeljünk,

ilyenkor ugyanis már változékonyabb lehet az időjárás, ezért olyan ruhákat is be kell pakolnunk, mint a kényelmes kardigán, vagy éppen egy könnyű dzseki.  

Ha biztosra akarunk menni a kapszularuhatár kialakításakor, akkor érdemes a semleges színeknél maradni,

mint a fekete, a fehér, a bézs és a szürke. Ezek mind illenek egymáshoz, ezért könnyen kombinálhatóak. Ha mindenképpen szeretnénk élénkebb színeket vinni az öltözetünkbe, azt megoldhatjuk egy-egy kiegészítővel, például gyűrűvel, nyaklánccal, övvel, vagy éppen egy különlegesebb, egyedibb formájú napszemüveggel is feldobhatjuk az öltözékünket.

A fókusz a sokoldalúságon van, vagyis olyan ruhákat válasszunk, amelyek napközben is megfelelőek, de egy esti programhoz is kiválóak. Egy lenvászonruha tökéletes lehet városi sétákra, de néhány kiegészítővel akár egy esti vacsorához is viselhetjük.

Őszi alapdarabok: ezeket válogassuk ki az őszi utazáshoz

Egyszerű póló: ha utazásról van szó, akkor ez nem hiányozhat a bőröndünkből. Az egyszínű, egyszerű szabású, lehetőleg gyűrődésmentes darabok jól illenek a farmerhez és a szoknyához is.

Női farmerruha: egyszerű, kényelmes darab, amely önmagában megállja a helyét, és viselhetjük sportcipővel, valamint szandával is. 

Női farmering: ez a darab nem maradhat ki a ruhatárunkból, ugyanis magában is viselhetjük, csípősebb napokon pedig egy póló felé is felvehetjük. 

Női lenvászon ruha: melegebb napokra a lenvászon ruha a legjobb választás. Ez a darab kiválóan szellőzik, és szintén jól kombinélható a farmeringgel. 

Farmer: legyen ez a kedvenc darabunk, a jól bevált színű és szabású lesz a legjobb választás. Ehhez az egyszerű pólót és a farmeringet is felvehetjük.

Dzseki: válasszunk olyan darabot, ami lehetőleg kicsire összehajtható, nem gyűrődik, ám vízálló. Fontos, hogy esősebb és szelesebb időben is bevethető legyen.

Hátizsák: egy közepes méretű, fekete hátitáska akkor is velünk lehet, amikor kirándulunk, és akkor is, ha éppen vacsorázunk. Fotos, hogy elférjen benne a kabátunk, valamint az irataink, és persze egy kulacs.

Kényelmes, kötött pulóver: minden alkalomra jó, és biztosan melegen tart a hűvösebb napokon is. 

Egyszínű sportcipő: a kirándulások kihagyhatatlan darabja, főleg akkor, ha a programunk inkább a városnézésből állnak, sok sétával. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.