Top 10 divatszabály, amelyet kötelező megszegni

top 10 divatszabály, amit ne tarts be
Shutterstock - Nick Starichenko
divatszabály
Trendek jönnek-mennek, de a divatban bizonyos szabályok, ha esik-ha fúj, nem változnak. Vagy mégis? Bizonyos, korábban kötelező öltözködési előírások fölött eljárt az idő. Ilyen például az ékszer, a táska és cipő színeinek egyeztetése. Íme a Top 10 divatszabály, amit ne tarts be!

Ismered a mondást: a szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket. Miért ne vonatkozna ez a divatszabályokra is? Az ékszereknél az arany és ezüst keverése korábban elképzelhetetlennek tűnt, ahogy az is, hogy a cipő és a táska színe ne egyezzen. Ezek a ma már idejétmúlt öltözködési szabályok lassan kikopnak a divatból, és új trendek lépnek a helyükbe. Lássuk, mi minden tartozik a top 10 divatszabály közé, amit kell elfelejtenünk!

top 10 divatszabály, amit kötelező megszegni
Top 10 divatszabály, amit kötelező megszegni
Forrás: Shutterstock

Top 10 divatszabály, amit mindenképpen meg kell szegned

1. A sötétkék és fekete szín együtt tilos

Állj Phoebe Philo vagy Mary-Kate és Ashley Olsen mellé, és gyorsan dobd ki ezt az idejétmúlt elképzelést. Egy tengerészkék kasmírpulóver, egy elegáns skinny farmer és egy fekete bőrcipő egy könnyedséggel és eleganciával teli outfitet alkot.

2. A cipő és táska színe és stílusa mindig legyen egyforma

A táskáknak és a cipőknek ma már nem kell egyezniük. Még az 50-es években a nők egymáshoz illő szettekbe fektettek, amelyek minden évszakban és alkalomra megfeleltek, ma már a vaskos tornacipőt egy nőies kézitáskával, a magassarkút övtáskával párosítjuk. Nem kell minden áron eltérned a korábbi szabálytól, hiszen van valami varázslatos abban, ha egy csillogó cipőt egy ugyanolyan táskával viselsz, csak ne mindennapi szabály, amit  kötelező betartani.

3. Soha ne keverd a különböző színű és anyagú fémeket

Kit érdekel, hogy arany vagy ezüst lány vagy? Ints búcsút annak a szabálynak, amely azt mondja, hogy csak egyféle fémet szabad viselni, és adj teret az z ékszerpárosítás új trendjének, ami nem más, mint a kombinálás, a halmozás és a rétegezés.

4. A tökéletes megjelenés titka a magassarkú

Nemcsak a magassarkú lehet elegáns, a lapos cipő ma már ugyanolyan sikkes, mint a tűsarok. Semmi sem kevésbé elegáns, mint egy olyan cipő, amely annyira kényelmetlen, hogy viselője fájdalmában sántikál. A kényelem legyen mindig az első.

5. A méretednek kell diktálnia, hogy mit viselj

A világ legstílusosabb embereiben egy dolog közös, és ez nem az, hogy mindannyian XS-es ruhákat hordanak. Olyan ruhákat választanak, amelyek illeszkednek a formájukhoz, keretbe foglalják az alakjukat, mint személyiségük kiterjesztését. Amit nem tesznek, az az, hogy hagyják, hogy archaikus szabályok és a gyümölcstál anatómiája köré épülő címkék mondják meg, mit viseljenek.

6. A minták keverése tilos

Csatlakozz az olyan feltörekvő tervezőkhöz, mint Paula Canovas del Vas és Matty Bovan, és dobd ki ezt az elavult szabályt az ablakon. Ma a több több, a merészebb jobb, és őszintén szólva sokkal szórakoztatóbb viselet.

7. Ha nő vagy, viselj női ruhákat

A divat akkor válik igazán szórakoztatóvá, amikor túllépünk a normákon. Nem mondjuk, hogy a férfiak járjanak szoknyában — bára skótok időnként megteszik, és Brad Pittnek is jól áll —, de azért nőként egy túlméretes férfiing egészen szexi lehet.

8. Lábak vagy mell, de a kettő együtt soha

A mellek és a lábak kihangsúlyozása sokszor még ma is választás kérdése (vagy ez, vagy az), és minden bizonnyal kell némi önbizalom ahhoz, hogy Julia Foxhoz hasonlóan mindkettőt kirakatba tedd, de ha ettől erősnek érzed magad, akkor miért is ne?! Nézd csak meg Hailey Biebert vagy Beyoncét...

9. Esküvőn nem viselhetsz feketét

Hogy viselhetsz-e feketét az esküvőn, azt az mondja meg, aki meghívott. De egy biztos, hogy nem viszed el vele a menyasszony és a vőlegény szerencséjét, sőt nem hozol átkot rájuk, az szinte biztos. Nem a viktoriánus korban élünk, különben is, Zoë Kravitz is feketét viselt Margaret Qualley esküvőjén.

10. Az alsónemű nem felsőruházat

Elég csak megnézned egy díjkiosztó gálát, és már látod is, hogy fehérneműt kívül hordani ma már nem is olyan elképzelhetetlen. Az már más kérdés, hogy hova veszed fel a harisnyára húzott, kövekkel kirakott aranyszínű bugyit. A brit Vogue főszerkesztője munkaruhának szánta, de ha nem vezetsz divatlapot, akkor inkább ne így menj be dolgozni. A többit rád bízzuk...

Egy szó, mint száz: a trendek jönnek és mennek, a divat aranyszabályai is változnak, már csak ezért sem érdemes mindig mindet betartani. 

 

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.