Pistou leves |
Hozzávalók: |
- 1/4 brokkoli, közepes rózsákra szedve, szára meghámozva, felkockázva
- egy kisebb cukkini, felkockázva
- 2 szem burgonya, hámozva és felkockázva
- 1/2 póréhagyma (fehér része), vékonyra szeletelve
- 1 szál sárgarépa meghámozva és felkockázva
- 1 csésze főtt vörösbab
- kakukkfűág
- babérlevél
- nagyjából 2 evőkanál kész pistou
- 1 liter zöldséglevesalap
Elkészítés: |
Az Origo Borbár ajánlata: Zenato Pinot Grigio delle Venezie 2009 |
Könnyű, friss, enyhén gyümölcsös fehérbort keressünk ehhez a leveshez, ami akár egy szürkebarát, akár egy igazi hazai cserszegi fűszeresnek kellemes társasága lehet. A választás ezúttal egy enyhén gyümölcsös, könnyű olasz fehérborra esett. A Pinot Gris, vagyis olaszul a Pinot Grigio kiváló kísérője minden zöldséges alapon nyugvó levesnek. Száraz, ropogós és friss.
Makifood főzőiskola
Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.