A dió és a majonéz:
Hozzávalók (4 főre):
2 g só
16 dkg fejes saláta
1 közepes darab citrom
2 dl olaj
1 dl dióolaj
60 dkg csirkemell
2 dkg cukor
2 dkg barna cukor
2 közepes darab tojássárga
0,4 dl szójaszósz
2 g chili
20 dkg mangó
0,1 g cayenne bors
1 dl rostos almalé 40%-os
12 dkg rizstészta
Elkészítés:
A tojássárgájából és a dióolajból csinálok egy kevés majonézt. Ízesítem kevés porcukorral, sóval. Ezt a majonézt hígítom frissen préselt almalével. Egy keverőtálba teszem a leveles salátát. Ezt ízesítem a diómajonézzel. Egy keverőtálban a cayenne borsot, az apróra vágott chili paprikát, a barna cukrot és a zöldcitrom levét, valamint a halszószt jól összekeverem. Ebbe a páclébe teszem bele a nagyobb kockákra vágott csirkemellet. Megforgatom benne a csirkével egyforma nagyságúra vágott mangót. Egy serpenyőben megpirítom az egészet, és a saláta tetejére kanalazom. Forró bő zsírban puffancsot (cérnametélt) sütök rizstésztából. Ezt adom a saláta mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.