A fiúk rohannak, ráadásul a koncert helyszínén vacsival várják őket, de azért egy könnyű előételre már most is éhesek. Kicsit kevésnek is találják, amit kapnak, de mi komolyan vettük, hogy ez csupán előétel lesz...
Gombával töltött paradicsom - előétel
Hozzávalók 4 főre
8 db paradicsom (mi csak 5 db-ot találtunk a hűtőben)
250 g gomba
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
bors
oregánó
bazsalikom
petrezselyem
100 g sajt
olívaolaj
Elkészítési idő: 35-40 perc
A paradicsomokat megmossuk, levágjuk a tetejénél, és kikaparjuk a belsejüket. A gombák kalapját használjuk, azokat megmossuk, felszeleteljük. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk. Ezt olajon megpirítjuk, jön rá a felszeletelt gomba. A fokhagymát rányomjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és petrezselyemmel. Végül a paradicsomok belsejét is beleöntjük. Összeforraljuk. A paradicsomokat kiolajozott jénaiba tesszük. Beleöntjük a tölteléket, sajtot reszelünk rá, visszatesszük a tetejüket. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
A gomba magas fehérjetartalma miatt remek húspótló étel. Csak folyóvízben öblítsd át, nem szabad sokáig áztatni, különben túl sok vizet szív magába.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.