Az első hűtőképet Évi hozta, és őt ismerve: persze, hogy van hús a hűtőjében, Dorina legnagyobb örömére. Még jöhet néhány alapanyag, és kezdődhet is a küldetés! A végeredmény egy igazán ínycsiklandozó finomság. A konyhai baleset ellenére jó a hangulat, arról már nem is beszélve, hogy a fiúk igencsak meghatották Évit...
Mézes-mustáros hús dinsztelt káposztával
Hozzávalók 4 személyre:
500 g sertéshús
1 fej káposzta
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál méz
3 evőkanál mustár
libazsír
só
bors
olaj
3 evőkanál ecet (ízlés szerint)
1-2 evőkanál cukor (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, aztán sózzuk, borsozzuk. Libazsírral kikenjük a sütőtálat. A hússzeleteket belefektetjük. A mézet és a mustárt összekeverjük és bekenjük vele a húsokat. 180 fokra előmelegített sütőben alufóliával letakarva kb. 50 perc alatt készre sütjük. Olajon megpirítjuk a laskára vágott hagymát, és hozzáadjuk a felszeletelt káposztát, sóval, borssal, cukorral és ecettel ízesítjük. A sertéshúshoz remekül passzol a dinsztelt káposzta.
Extra tipp:
Amikor húst klopfolunk, fedjük le nejlontasakkal vagy folpackkal, hogy ne fröcsögjön a hús leve és ne repüljenek szanaszét a húsdarabok a konyhában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.