Igazi megtiszteltetés ért minket; háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónktól kaptunk egy hűtős szelfit, sőt még ételötletet is ajánlott! Úgyhogy Kiss Gergő egyik kedvencét készítettük el, ami nem csoda, hiszen évekig Olaszországban játszott. Persze mi kicsit magyarosítottunk a recepten. A fiúk pedig egy hősnek járó dallal készültek. Nézzétek csak!
"Alföldi" carbonara
Hozzávalók 4 főre:
500 g spagetti (durumlisztes)
250-300 g házi sonka
300 ml tejszín
2 tojás
1 gerezd fokhagyma
150 g sajt
só
bors
olaj
A tésztát enyhén sós, olajos vízben megfőzzük. A sonkát apró kockákra vágjuk. Olívaolajon megpirítjuk. Egy tálban összekeverjük a tejszínt, a tojássárgákat, az összezúzott fokhagymát, a lereszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk. (A sóval óvatosan bánunk, mert a sonka már eleve sós.) A sonkához öntjük a tésztát, majd rá a szószt, gyorsan megforgatjuk, és már tálalhatunk is!
Elkészítési idő: 30 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.