A függőlegesen forgó nyársra rátűzött hússzeletek egész nap forognak és egy nagy karddal szelik le belőle mindig azt a réteget, amely már szép pirosra sült. Mi nyárs és kard híján csíkokra vágtuk a csirkehúst, és saját készítésű görög pácunkba raktuk. Mert - ahogy minden ételt - ezt is el lehet készíteni ízletesen a saját konyhánkban, kicsiben is!
Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
Pác:
3 gerezd fokhagyma
só
bors
bazsalikom
oregánó
pirospaprika
olívaolaj
petrezselyem
A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk és kockákra vágjuk. A pác alkotóelemeit összekeverjük, majd a hagymával együtt a húshoz keverjük. Minimum 30 percre hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Fogyasztás előtt frissen sütjük a húst.
Saláta:
fél fej saláta
kis fej lilakáposzta
fél fej lilahagyma
2-3 db paradicsom
1 db kígyóuborka
A zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, és egy tálban összekeverjük.
Joghurtos öntet:
2 gerezd fokhagyma
300 g joghurt
1 evőkanál majonéz
pár csepp citromlé
petrezselyem
Az öntet hozzávalóit jól összekeverjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.