Mint a pizza az olasznak, olyan kedves étel a magyar gyomor számára a lángos. Nemcsak strandokon, piacokon, hanem különböző gasztrofesztiválokon is rendre találkozhatunk ezzel a lágy, kelt tésztából sütött, lepényszerű finomsággal, amely mára igazi hungarikumnak számít. Sajnos nem annyira könnyű étel, mint amilyen könnyű elkészíteni, de mindenképp megéri néhanapján bűnbe esni egy finom, friss lángossal!
Házi lángos (12 darabhoz):
250 g búzaliszt
250 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 kávéskanál só
1 csomag élesztő
1 db krumpli
300 ml tej
kb. 50 ml víz (amennyit felvesz)
50 ml olívaolaj
1 evőkanál tejföl
olaj a kisütéshez
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk, és egy kis tejben leturmixoljuk. Ettől a tészta puha marad. A hozzávalókat elkeverjük, jól összegyúrjuk, dagasztjuk és kelesztjük kb. 30-60 percig. Utána kisebb darabokra szedjük őket, és letakarva tovább kelesztjük a tésztát még 10 percig. Bő olajban kisütjük a lángosokat. Olyan feltéttel tálaljuk, ami jólesik, mi maradtunk a hagyományos fokhagymás-sajtos-tejfölös megoldásnál.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.