Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják Péterfi-Nagy Évi sertéshús UFF-blog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: készíts velük szűzpecsenyét borsmártással! 

Első hallásra bonyolultnak tűnik a borsmártás, pedig pillanatok alatt elkészül, és nagyon különleges. A kiváló szűzpecsenyéhez tökéletesen passzol. Igazán üde színfoltja lehet a vasárnapi ebédek között vagy akár a karácsonyi asztalon is. Egyszerűen nagyszerű, és gyorsan elkészíthető.

Forrás: UFF

Hozzávalók:

1 db sertésszűz
színesbors
80 g vaj
500 g tejszín

1 ek bio ételízesítő
2 ek liszt
1 csokor zellerzöld
libazsír

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, a hússzeletek mindkét felét beborsozzuk. Libazsíron megpirítjuk mindkét felüket, majd felaprított zellerzölddel és sóval megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben alufólia alatt, egyszer megforgatva kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Közben megfőzzük a rizst, és a borsmártást is elkészítjük. 2 ek frissen őrölt bors, vaj elegyét hevítjük, rászórjuk az ételízesítőt, majd 2 dl vizet öntünk rá. Főzzük pár percig, aztán a tűzről levéve folyamatos keveréssel hozzáöntjük a tejszínt, visszarakjuk a főzőlapra, sózzuk és borsozzuk is kicsit. A húst rizzsel és a mártással tálaljuk. Minden előkészülettel együtt 1 óra alatt elkészül, különleges és nagyon finom! ;-) Jó étvágyat!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.