Még nem tudod, mi legyen a húsvéti desszert? A túrós-ananászos kocka mindenki kedvence lesz

húsvét 2025 húsvét desszert sütemény
Nem túl bonyolult húsvéti desszertet készítenél? A túrós-ananászos kocka kiváló húsvéti sütemény: édes, de nem émelyítő és még hideg is.

A húsvéti ünnepi asztal elképzelhetetlen húsvéti sütemény nélkül. A túrós-ananászos kocka a legnehezebb húsvéti fogások után is beléd fog férni és a vendégek is imádni fogják ezt a desszertet. Várd ezzel őket, hogy a húsvét 2025-ben is emlékezetes maradjon! 

Húsvéti sütemény: túrós-ananászos kocka után mindenki megnyalja mind a tíz ujját
Húsvéti sütemény: túrós-ananászos kocka után mindenki megnyalja mind a tíz ujját
Forrás: Fanny magazin

A túrós-ananászos kocka lehet a te húsvéti süteményed

A túrós-ananászos kocka után mindenki megnyalja mind a tíz ujját, pláne ha követed a receptünket. Így készítsd el ezt az isteni húsvéti süteményt. 

Hozzávalók a tésztához: 

  • 6 db tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 6 ek liszt
  • 3 ek keserű kakaópor
  • 1 csipet só 

A krémhez: 

  • 500 g félzsíros túró
  • 120 g porcukor 
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 100 g tejföl
  • 1 tasak instant zselatin 
  • 200 g (cukrozatlan) konzerv­ananász 

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját keverjük habosra a cukorral. Evőkanalanként adjuk hozzá a lisztet, majd a kakaóport és a sót, végül forgassuk bele a fehérjehabot is. A masszát felezzük el, simítsuk két 18 × 25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe, és toljuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe 15-15 percre. A kész piskótalapokat borítsuk ki sütőrácsra, húzzuk le róluk a papírt, azután várjunk, amíg teljesen kihűlnek. A krémhez az áttört túrót keverjük ki a kétféle cukorral és a tejföllel, majd adjuk hozzá a zselatint is. Az ananászt szűrjük le, vágjuk fel kis kockákra, és szintén forgassuk a masszába. Helyezzük vissza a tepsibe az egyik piskótalapot. Si­mít­suk rá a krémet, majd tegyük rá
a másik lapot, és óvatosan nyomkodjuk le. Rakjuk be a süteményt 1-2 órára a hűtőszekrénybe, hogy összeálljon. Kínáljuk felkockázva, ananásszal díszítve.

Elkészítési idő: 45 perc + hűtés.

Húsvéti sonka a különlegességek kedvelőinek: így még biztosan nem készítetted el az ünnepi asztal sztárjátIlyen finom rakott krumplit még biztosan nem ettél: a titkos húsvéti hozzávaló mindent megváltoztat!Minden, amit a húsvéti tojás megfelelő tárolásáról tudni kell

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.