Talán nem okozunk nagy meglepetést azzal, hogy elsősorban a feldolgozott élelmiszerekről van szó. Ezeknek a listája meglehetősen hosszú, hiszen a mirelit pizzától az előre csomagolt tortillalapon a konzerveken keresztül a bolti kekszekig rengeteg dolog tartozik ide. A legjobb, amit tehetünk, ha mindenből az egyszerűbbet, a természetesebbet választjuk, és több időt fordítunk mi magunk ezeknek a feldolgozására, elkészítésére.
Bizony, ez is egy feldolgozott élelmiszer, ami nem is kevés cukrot tartalmaz. Sokkal jobban jársz, ha veszel egy görög joghurtot, és hozzákeversz egy kevés pürésített gyümölcsöt. Ha éppen nincs szezon, akkor akár fagyasztottat.
Mivel a müzlik vagy müzliszeletek zabot, magvakat tartalmaznak, szeretjük azt gondolni róluk, hogy egészségesek. De a hozzáadott cukor mennyisége miatt nem mondhatók annak. Jó tudni, hogy a müzliket vagy éppen joghurtokat gyakran jellemző fitnesz vagy light címke sem jelenti azt, hogy cukormentes. Kutatások szerint viszont éppen ezen címkék miatt hajlamosak vagyunk többet enni ezekből, így többet ártanak, mint használnak.
Sok fogyókúrázó esik abba a hibába, hogy a frissen, egészségesen összeállított saláták ízvilágát különböző öntetekkel akarja feldobni, változatosabbá tenni. Természetesen nagyon jó ötlet ehhez önteteket bevetni, de nem az előre összeállított bolti változatot, ami cukorral, ízfokozókkal éri el a kívánt hatást. Inkább vegyél sima joghurtot, és használj friss fokhagymát és fűszereket hozzá.
Ha lemondasz mindenféle üdítőről, és kizárólag vizet iszol, már azzal rengeteget tehetsz az egészségedért és a cukorbeviteled csökkentéséért. A light és a zero termékek is annyi adalékanyagot tartalmaznak, hogy tényleg az a legjobb, ha nagy ívben elkerülöd őket.
Nincs is könnyebben és gyorsabban összedobható ebéd, mint egy kis teljes kiőrlésű tészta, amit finom paradicsomszósszal tálalunk. A szószt azonban érdemes friss paradicsomból, de legalábbis paradicsompüréből elkészíteni, mintsem előre összeállított szószból.
A feldolgozott élelmiszereken túl a rejtett cukorbevitel egy másik módja, amikor például kávéba, teába tesszük. Egész egyszerűen nem gondolunk bele, hogy mennyi cukrot bír el egy csésze kávé. De van megoldás. Ha jó minőségű teát választasz, annak olyan intenzív íze van, hogy semmilyen édesítést nem igényel. Kávéból is érdemes jó minőséget választani, ha így is túlságosan keserűnek érezzük, esetleg egy kevés fahéjjal ízesíteni. De mehet bele egy kis édesítőszer vagy a jóval egészségesebb, habár kalóriadús méz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.