A nassolás szerelmesei általában különösen azokért a finomságokért rajonganak, amelyek egyszerre édesek és sósak. De vajon mi a titkuk ezeknek?
A Ripost cikke szerint egy kutatás bebizonyította, hogy az édes-sós finomságokért való rajongásunk nem új keletű dolog. A cikk szerint már az ókori Közel-Keleten és a középkori Európában is népszerűek voltak. A húsokat is gyakran fűszerezték édeskés fűszerekkel, például fahéjjal vagy szegfűszeggel, de akár gyümölcsökkel, aszalványokkal együtt is sütötték őket.
Az édes ízekhez már kisbabakorban vonzódunk, hiszen az anyatej is édeskés ízű. A sós íz 4 hónapos korunk körül léphet be az étkezésbe. Egyes kutatók szerint azért, mert ezekben találhatjuk meg a megfelelő ásványi anyagokat, például a nátriumot.
Ezenkívül meg kell említenünk, hogy kis só az édes ízeket is jobban hangsúlyozza, olyan aromákat szabadít fel, amelyeket a nélkül nem éreznénk. Így imádhatjuk például annyira a sós karamellát vagy a tengeri sóval fűszerezett csokoládét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.