A görögdinnye jótékony hatásairól többször is írtunk,arról viszont ritkán esik szó, hogy lehet kiválasztani a legfinomabb gyümölcsöt. A legtöbben kopogtatással szokták eldönteni, melyik dinnyét viszik haza, pedig a gyümölcs külseje szinte mindent elárul.
Tudtad, hogy a szár állapota mutatja meg, hogy megérett-e már a gyümölcs? Ha zöl, vagy csavart a dinnye szára, akkor semmiképp ne vedd meg, ha viszont kiszáradt a szára, akkor biztosan érett és édes.
A dinnye felülete még a száránál is fontosabb: a gyümölcsön lévő sárgás folt azért van, mert a dinnyének az a része érintkezett a földdel. Minél sötétebb ez a folt, annál jobb a dinnye.
Badarság, hogy minél kisebb egy dinnye, annál édesebb, a héj színe viszont tényleg árulkodik arról, milyen állapotban van a gyümölcs. Az érett és édes dinnye héja mélyzöld, csíkos dinnye esetén pedig az árnyalatok karakteresen elütnek egymástól. A finom gyümölcsök színe matt és homályos, így érdemes ezeket keresned.
Kopogtatás helyett tehát érdemes a görögdinnye külsejét megvizsgálni, és a fent leírtak alapján kiválasztani a megfelelő gyümölcsöt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.