Az aura színei árulkodnak a személyiségről — Nem kell aurafotózásra menned, hogy te is láss!

energia aura energiamező szín
Az aura olyan energetikai mező, amely körülveszi az élőlényeket. Színe sokat elárulhat a személyiségünkről, érzelmi állapotunkról és spirituálisunkról. Az aurafotózás és az aura színei iránti érdeklődés nem csökken, számos kutatás áll rendelkezésre, amelyek bemutatják, mit is jelenthetnek az aura színei.

Az aura egy energiamező, amely bennünket, embereket és minden élőlényt körülvesz. Az ezotériában és a spirituális gyógyászatban úgy tartják, hogy az aura tartalmazza az egyén érzelmi, mentális és spirituális információit. Színe és intenzitása folyamatosan változik, attól függően, hogy az egyén milyen állapotban van. Az aura szó a görög „ávra” szóból származik, amely „leheletet” jelent.

aura, aura színek, meditáció, energiamező
Az aura színei árulkodnak a személyiségről Forrás: Shutterstock

Az aurafotózás és észlelés

Az 1930-as években Semyon Kirlian orosz tudós és felesége, Valentina fejlesztette ki a Kirlian-fotózás technikáját, amely elektromos koronakisülések fényképezésén alapult. Ez a technika tette lehetővé, hogy láthatóvá váljanak az emberi test körüli energetikai mezők, amelyek sokak szerint az aurát jelenítik meg.

Vannak olyan emberek, akik látják mások auraszíneit. Gyakorlatlan szemek számára azonban valóban lehetetlen érzékelni az energiamezőt. Ha szeretnéd a szemedet arra edzeni, hogy lásd mások auráját, ezt kell tenned: 

  • Állítsd a kiválasztott személyt egy fehér fal felé. A lényeg az, hogy ne közvetlenül a személyre figyelj, hanem próbálj meg "átnézni rajta". Fókuszálhatsz a fej egy pontjára is, például a homlokára. Ha hagyod, hogy a szemed elveszítse a fókuszt, mintha bambulnál vagy elrévednél, akkor némi gyakorlás után képes leszel látni a fej körüli auraszíneket. 

Az aura színei és jelentésük:

Vörös

A vörös az erőt, energiát és a szenvedélyt szimbolizálja. Az ilyen aurával rendelkező emberek általában erőteljesek, dinamikusak és céltudatosak. Határozottak, szívesen vállalnak vezető szerepet. Ugyanakkor a vörös szín erős jelenléte agresszivitást és türelmetlenséget is jelezhet.

Narancssárga

A narancssárga kreativitást, örömöt és érzelmi egyensúlyt tükröz. A narancs auraszínnel rendelkező személyek általában optimisták, barátságosak és tele vannak ötletekkel. A narancssárga szín az életöröm és a lelkesedés árnyalata, de ha túlsúlyban van az energiamezőben, az felületes érzelmek és intenzív reakciók jelenlétét jelezheti.

Sárga

A sárga az intellektust, a boldogságot és az optimizmust jelképezi. Az ilyen aurával rendelkező emberek általában nagyon intelligensek, érdeklődőek és jókedvűek. A sárga szín a kreatív gondolkodás és a kommunikáció színe is. Negatív aspektusa lehet a túlságosan kritikus vagy elemző viselkedés.

Zöld

A zöld az egyensúlyt, a szeretetet és a gyógyulást szimbolizálja. A zöld aurával rendelkezők kiegyensúlyozottak, harmóniában élnek, együttérzőek és szeretik a természetet. A zöld árnyalat az újrakezdés és a fejlődés színe, de túlzott jelenléte féltékenységet vagy túlgondoskodást is jelezhet.

aura
Az aura színei: minden árnyalatnak megvan a jelentése
Forrás: Shutterstock

Kék

A kék a békét, az igazságot és a spiritualitást tükrözi. A kék auraszínnel rendelkező emberek nyugodtak, őszinték és mindig hallgatnak a megérzéseikre. A kék a kommunikáció és a bölcsesség színe. Ha egy energiamezőben túl sok ez az árnyalat,  az hidegséget vagy elszigeteltséget jelezhet.

Lila

A lila a spiritualitást, az intuíciót és a transzcendenciát szimbolizálja. A lila aurával rendelkező emberek spirituálisak, kreatívak, hisznek a misztikumban. A lila a mély gondolkodás és a spirituális fejlődés színe. Erőteljes jelenléte azonban arra utalhat, hogy az adott személy sokszor elrugaszkodik a valóságtól. 

Fehér

A fehér aura a tisztaságot, a békét és a spirituális tökéletességet tükrözi. Ezzel az energiamezővel rendelkező személyek spirituális mesterek, gyógyítók, és nagyon intuitívak. A fehér egyet jelent az egyensúllyal és a harmóniával. Ha valakinek a színeiben a fehér uralkodik, az naivitást vagy túlzott idealizmust jelezhet.

Fekete

A fekete aura a rejtett érzelmeket és a titokzatosságot jelképezi. A fekete aurájú emberek gyakran zárkózottak és óvatosak. A fekete a befelé figyelés, a befelé fordulás árnyalata is, ám erős jelenléte depresszióra vagy negatív gondolatok jelenlétére utalhat.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.