Ez a 3 csillagjegy féltékenynek született

Jealousy.,Suspicious,Wife,Reading,Husband's,Messages,On,Smartphone,Standing,Behind
Shutterstock - Prostock-studio
zöld szörny horoszkóp érzelmek
A féltékenység kialakulásának számos oka lehet. Az érzés összefüggésbe hozható az önértékelés hiányával, de bizalomvesztéssel is kialakulhat. Persze minden eset egyedi, azonban vannak olyan csillagjegyek, amelyek egyszerűen féltékenynek születtek – így számukra nehezebb feladatnak bizonyulhat a „zöld szörny” legyőzése.

A féltékenység egy természetes emberi érzelem, amely akkor jelentkezik, amikor az illető attól fél, hogy egy számára fontos emberi kapcsolat veszélybe kerül. Ha nem kezeljük megfelelő módon, akkor hosszú távon visszafordíthatatlan következményekkel járhat és megölheti a kapcsolatot. Versenyhelyzetben is kialakulhat: nem csak a párunkra, hanem a barátainkra, testvérünkre, vagy a kollégáinkra is lehetünk féltékenyek. Freud szerint a féltékenység megjelenésének okait gyermekkorban érdemes keresnünk. Azonban akadnak olyanok, akik már a születésük pillanatában olyan tulajdonságokkal lettek felruházva a bolygók által, amelyek által hajlamosabbak a féltékenységre, mint mások. A következő csillagjegyek féltékenynek születtek.

csillagjegy
Ezek a csillagjegyek féltékenynek születtek Forrás: Shutterstock

Ezek a csillagjegyek a legféltékenyebbek

1. Rák

A Rákok nagyon érzékenyek és hajlamosak a féltékenységre. Számukra a biztonság és a stabilitás jelent mindent; ha egyszer eljátszod a bizalmát, nagyon nehezen szerezheted vissza. A Rák mindent megtesz azért, hogy családját, szeretteit megvédje, számára az otthon jelenti a legfontosabb értéket az életben. Ezért rendkívül érzékeny arra, ha azt érzi, hogy az otthon melege veszélybe kerül például azáltal, hogy egy potenciális harmadik fél belép a képbe. Mivel erős intuícióval rendelkezik, gyakran apró jelekből is megérzi, ha baj van. Ha önértékelése gyengébb, akkor azonban képtelen megállapítani, hogy a megérzései, vagy a félelmei okozzák féltékenységét.

2. Skorpió

A Skorpió a legféltékenyebb csillagjegy és híres arról, hogy előszeretettel próbálja meg birtokolni társát. Nagyon érzékenyen reagál, ha úgy érzi, hogy valaki más szemet vetett a szerelmére, és hajlamos arra, hogy akkor is gyanakodjon, amikor abszolút semmi oka nincs rá. A Skorpió nem csak a párkapcsolatán belül féltékeny: munkahelyén is gyakran előfordul, hogy versenyez társaival, vagy féltékeny egy-egy kollégája sikerére. A Skorpió féltékenységének okai között szerepel az érzelmei intenzitása; ezen csillagjegy szülöttei ugyanis rendkívül mély érzésűek és amikor szerelmesek, akkor teljes mértékben elköteleződnek szívük választottja mellett. Bizonytalanságuk gyakran bizalmatlanságot szül: nehezen bíznak meg partnerükben és ennek hangot is adnak.

3. Oroszlán

Az oroszlán rendkívül büszke csillagjegy. Természetüknél fogva folyton versenyeznek, és ha azt érzik, hogy valaki más nyerésre áll, akkor a féltékenységük nem ismer határt. Ugyanez igaz a párkapcsolati működésükre is. Az elismerés nélkülözhetetlen számukra, imádnak a középpontban lenni és ha úgy érzik, hogy valaki más elvonja róluk a figyelmet, akkor hamar féltékenyek lesznek. Ennek gyakran hangot is adnak, az igazságtalanság rendkívül dühítő számukra, nem bírnak csendben maradni, ha azt érzik, hogy méltatlan bánásmódban részesültek. Az oroszlán egyik jellemző tulajdonsága, hogy ha féltékeny a partnerére, akkor érzelmeit vádaskodva, harsányan fejezi ki és nem mutat megértést – de ezt utólag legtöbbször belátja.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.