Harry herceg elárulta, hogyan tudta meg, hogy Diana hercegné elhunyt

The State Funeral Of Queen Elizabeth II
Getty Images/The State Funeral Of Queen Elizabeth II - WPA Pool
brit királyi család gyász Diana hercegné Harry herceg
1997. augusztus 31-én Károly király gyerekeinek élete örökre megváltozott Diana hercegné tragikus halála után. Harry herceg megosztotta azt a pillanatot, amikor megtudta, hogy édesanyja nincs többé.

Harry herceg mindössze 12 éves volt, amikor édesanyja, Diana hercegné tragikus autóbalesetben életét vesztette. A walesi hercegné kisebbik fia rajongott az édesanyjáért, az elmúlt években gyakran beszélt édesanyja örökségéről és az iránta érzett mély szeretetéről. Emlékiratában, a Spare-ben is írt arról a felfoghatatlan pillanatról, amikor megtudta a borzalmas hírt.

Harry herceg
Harry herceg 12 éves volt, amikor Diana hercegné elhunyt
Forrás: Diana Argentina/Suits

Harry herceg nem akarta elhinni, hogy Diana nincs többé

Harry Balmoralban  tartózkodott Vilmos herceggel és apjukkal, Károly királlyal, amikor megosztották velük a hírt. Arra emlékszik, hogy rögtön a fejére húzta a takarót, mert gyűlölte a sötétet, ahogyan az édesanyja is. 

Ezt örököltem tőle -  gondoltam,  az orrával, kék szemével, az emberek iránti szeretetével, a kivagyiság és képmutatás iránti utálatával együtt.

 - magyarázta, majd hozzátette, hogy apja egy fehér köntösben állt az ágya előtt, úgy nézett ki, mint egy szellem. Többször is visszakérdezett, mikor Károly elmondta neki, mi történt az anyjával. Nem akarta elhinni, hogy nincs többé. Majd édesapja újra megpróbálta elmondani neki, hogy Diana olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem élte túl a balesetet.  Abban a pillanatban Harry szerint minden megállt, és nem emlékszik, mit tett vagy mondott ezután, kivéve, hogy apja nem ölelte meg, mert soha nem volt jó az érzelmek kimutatásában.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.