Itt a medvehagymaszezon: pár dolog, amit tudnod kell, hogy ne a kórházban folytatódjon a pogisütés

A medvehagyma trendibb, mint valaha, de a legdivatosabb gasztroalapanyag is okozhat galibát, ha nem ismered fel.
Helló tavasz, helló medvehagymaszezon! Végre nem csak a latyakos, szikkadt földet bámulhatjuk, hanem élvezhetjük a tavasz első „gyümölcsét" is, a medvehagymát. Így, hogy a nap már nem csak dísznek van fenn az égen, az igazi gasztroőrült csajok fekerekednek, hogy begyűjtsék a szezon egyik legfinomabb alapanyagát.
Igen ám, de a jó kis sütögetős program könnyedén egy kórházi wellnesshétvégévé csaphat át, ha nem figyelsz pár fontos dologra.
Sokan nem is sejtenék, milyen kis rafinált jószág a medvehagyma: megszólalásig hasonlít a gyöngyvirágra, ami köztudottan egy erősen mérgező növény és a fogyasztása nagyjából annyira kellemes, mint egy macskajajos reggel a szakítás másnapján. Éppen ezért nagyon fontos, hogy meg tudd különböztetni őket egymástól, amihez most nyújtunk egy kis segítséget.
A legegyszerűbb módszer, hogy megkülönböztesd a medvehagymát a gyöngyvirágtól, a szaglás. Nem meglepő módon a medvehagymának hagyma illata van, ha összedörzsölöd a leveleit a kezeddel, míg a gyöngyvirágnak nincsen jellegzetes illata. Jegyezd meg hát: ha nincs illat, nincs vacsora!
Az illat mellett virágzáskor már a külalakjuk alapján is megkülönböztethetjük a két növényt: a medvehagyma virágzata ugyanis hegyes, ernyő alakú, míg a gyöngyvirágé kifelé szélesedő, harang alakú.
Ha a külalak és a szagminta alapján nem tudod egyértelműen megkülönböztetni a két növényt, egyetlen jó tanácsunk van a számodra: ne kockáztass! Inkább keress a piacon egy kedves nénit, aki már több évtizede szedi a medvehagymát és nincs szándékában tömegirtást rendezni, és tőle vásárolj.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.