Húsvéti fahéjas nyuszik: édes és nagyon cuki recept a tavaszi ünnepre

Akár húsvétra készülsz, akár csak egy cuki reggeli meglepetést szeretnél készíteni a gyerekeidnek, mi lehetne jobb, mint egy tányér nyuszi alakú fahéjas csiga? Nehéz betelni ezzel a bájos desszerttel, ami tökéletes választás a húsvéti asztalra. A klasszikus fahéjascsiga-tészta gyorsan és egyszerűen elkészíthető, mindössze 30 perc alatt. Nincs szükség hosszú pihentetésre és kelesztésre, csupán egy 10 perces pihenőidőre. Ezen kívül ezek a fahéjas csigák gyorsan megsülnek, mindössze 10-15 percre van szükségük a sütőben. Most eláruljuk, hogyan készítheted el könnyedén otthon ezeket az aranyos nyuszi alakú fahéjas csigákat.
Ebben a süteményreceptben klasszikus fahéjas csigákat készítünk házi tésztából, de a tészta egy részét nyuszifül alakúra formáljuk.
- Az első lépés az élesztő aktiválása. Ehhez önts ⅓ csésze olvasztott vajat egy kis tálba. Ezután add hozzá a tejet és a szárított élesztőt. Használj habverőt, és keverd jól össze az összetevőket. Tedd félre ezt a keveréket, amíg a többi hozzávalón dolgozol.
- A konyhai robotgép táljába tedd bele a lisztet, a kristálycukrot, a sót, a tojást és az élesztős keveréket. Rögzítsd a tálat a robotgépen, és helyezd el a dagasztókampót. A dagasztókampóval keverd néhány percig, amíg a tészta kezd formálódni és elválni a tál oldalaitól. Vedd le a tésztát a dagasztókampóról, és hagyd a tálban pihenni legalább 10 percig.
- Miután letelt a tíz perc, tedd a tésztát egy nagy, lisztezett vágódeszkára. Ez megkönnyíti a tészta csíkokra vágását. Vékonyra nyújtsd ki a tésztát egy nagy téglalap alakúra.
- Egy kis tálban keverd össze a barna cukrot és a fahéjat egy kanállal. Kend le a tésztát a megmaradt olvasztott vajjal, majd egyenletesen szórd meg a fahéjas cukor keverékével.
- Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra.
- Vágd fel a tésztát 8 egyenlő csíkra. Óvatosan és szorosan tekerd fel az 5 csíkot. Helyezd őket egy nagy sütőpapírral bélelt sütőlapra. A maradék három csíkot vágd félbe hosszában. Ezután formázd meg mindkét fél csíkot nyuszifülekké. Helyezd a nyuszifüleket minden fahéjas csiga tetejére, és csípj össze a tésztát, hogy rögzítsd őket.
- Helyezd a sütőlapot az előmelegített sütőbe, és süsd 10-15 percig, amíg a tészta megkel és a fahéjas cukor keveréke megolvad. Vedd ki a sütőlapot, és helyezd rácsra a nyuszikat amíg ki nem hűlnek.
Egy egyszerű festett glazúr és egy kis cukorka remekül feldobja ezt a húsvéti nyuszi formájú sütit, de nyugodtan választhatod a klasszikus fahéjas csiga díszítést, vagy kövesd a saját kreatív ötleteidet. A festett glazúr elkészítése egyszerű, és nagyszerűen használható a nyuszi alakú fahéjas csigákhoz.
- Keverd össze a porcukrot és a tejet egy kis tálban, amíg sima, sűrű masszát nem kapsz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés tejet, hogy a glazúr hígabb legyen, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl folyós.
- Ha szeretnél színes glazúrt, oszd fel a kész glazúrt több kis tálra, és minden tálhoz adj egy-két csepp ételfestéket a kívánt szín eléréséhez.
- A festett glazúrt egy ecsettel, vagy akár mártogatással is használhatod, hogy a nyuszi alakú fahéjas csigákra szép színű mintákat fess. Tedd a csigákat egy tálra, és szórd meg őket szórócukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.