György herceg 11 éves lett — Nézd meg, hogyan változott az évek során!

születésnap katalin hercegné Vilmos herceg György herceg
A hercegnek varázslatos gyerekkora volt, most pedig már abba a korba lépett, hogy szülei, Katalin hercegné és Vilmos herceg felkészítik őt az előtte álló királyi feladatokra. György herceg július 22-én ünnepli 11. születésnapját.

György herceg kiskamasz korba lépett, az egykori pufók kisfiúból jóvágású fiatalember lett, aki egyre több helyre elkísérheti az édesapját. A trónörökös július 22-én ünnepli 11. születésnapját, és valószínűleg róla is közzétesznek majd egy hivatalos fotót a jeles alkalomból, amit már az egész világ nagyon vár. Vilmos herceg és Kate Middleton legidősebb fia egy nap majd király lesz, ennek ellenére a walesi herceg mindig is azon dolgozott - és dolgozik most is -, hogy gyerekeik normális, hétköznapi módon cseperedjenek, amennyire lehet, távol a királyi családra irányuló hatalmas figyelemtől.

György herceg
György herceg úlius 22-én ünnepli 11. születésnapját
Forrás: AFP

György herceg 11. születésnapja alkalmából nézzük meg, hogyan változott a kisfiú az évek alatt, íme a legjobb fotói:

2013

2013. július 22-én megszületett Vilmos herceg és Kate Middleton első gyermeke, a kis György. A királyi hagyományokhoz híven a büszke szülők másnap a kórház előtt mutatták be a trónörököst a világnak. György jelenleg a második a brit trónöröklési sorrendben, születésekor a harmadik volt, ugyanis akkor még II. Erzsébet volt az uralkodó. Azóta nagyapja, Károly viseli a koronát. A herceg a George Alexander Louis nevet kapta. A George keresztnév tisztelgés II. Erzsébet királynő édesapja, VI. György király előtt.

Katalin hercegné, Vilmos herceg és a kis György a Lindo Wing előtt
Forrás: Getty Images

2014

György herceg anyukája karjaiban nézte meg a londoni Természettudományi Múzeum Szenzációs pillangók című kiállítását 2014 júliusában. Cambridge hercege és hercegnéje - ahogy Vilmost és Katalint akkoriban nevezték - fiuk első születésnapjára adták ki a fotót, elindítva ezzel egy olyan hagyományt, melyet azóta is tartanak: hivatalos fotót osztanak meg gyerekeikről a születésnapjukon.

György herceg első hivatalos születésnapi fotója
Forrás: Getty Images

2015

Ez egy különösen emlékezetes kép György herceg kiskorából: a majdnem kétéves királyi fiú élénken cseveg dédnagymamájával, II. Erzsébet királynővel a testvére, Sarolta hercegnő keresztelőjén 2015-ben.

György herceg a dédmamájával cseveg  2015-ben
György herceg a dédmamájával cseveg  2015-ben
Forrás: Getty Images

2016

György herceg 2016 októberében, 3 évesen, amikor családjával Kanadába látogatott. Kedves mosolyával és integetésével örökre belopta magát az emberek szívébe.

2016 Royal Tour To Canada Of The Duke And Duchess Of Cambridge - Victoria, British Columbia
György herceg belopta magát az emberek szívébe
Forrás: Getty Images

2016

Nincs cukibb annál, mint amikor egy aprócska herceg, a karácsonyi nyalókát majszolja!

The Middleton Family Attend Church On Christmas Day
2016
György és a karácsonyi nyalóka
Forrás: Getty Images

2017

Újabb ikonikus fotó György hercegről, aki éppen egy helikopterbe száll be édesapjával, Vilmos herceggel a németországi királyi körút során. A kép György 4. születésnapja előtt készült.

The Duke And Duchess Of Cambridge Visit Germany - Day 3
2017
György herceg Németországban
Forrás: Getty Images

2018

A kis herceg a Beaufort Polo Club területén ugrándozott az apja egyik meccsén, néhány héttel az 5. születésnapja előtt.

Maserati Royal Charity Polo Trophy
2018
György herceg felszabadultan ugrándozik
Forrás: Getty Images

2019

György herceg és Sarolta hercegnő egyforma egyenruhában életük egyik nagyon fontos reggelén: ez volt az első közös napjuk Thomas's Battersea iskolában.

Princess Charlotte's First Day Of School- 2019
György herceg és Sarolta első közös napja az iskolában
Forrás: Getty Images

2020

György herceg és családja csatlakozott ahhoz  a mozgalomhoz a koronavírus idején, mellyel szerte a világon az egészségügyi dolgozók előtt tisztelegtek. A királyi család Amner Hallból, a norfolki vidéki otthonukból tapsolta meg a frontvonalban dolgozókat.

BBC Children In Need and Comic Relief 'Big Night In' 2020
Vilmos herceg és családja az egészségügyi dolgozóknak tapsol a koronavírus idején
Forrás: Getty Images

2021

György herceg néhány héttel a 8. születésnapja előtt a 2020-as Eb-n szüleivel megnézte az Anglia - Németország mérkőzést a Wembley Stadionban. A kis herceg - aki örökölte édesapja futball iránti szeretetét - szerencsehozónak bizonyult, Anglia bejutott a negyeddöntőbe.

England v Germany - UEFA Euro 2020: Round of 16
György a 2020-as Eb-n
Forrás: Getty Images

2022

A királyi család a Buckingham-palota erkélyén 2022 júniusában a királynő jubileumi ünnepségén. György herceg nagyon élvezi a helyzetet.

Queen Elizabeth II Platinum Jubilee 2022 - Platinum Jubilee Pageant
A királyi család a Buckingham-palota erkélyén 2022 júniusában 
Forrás: Getty Images

2023

A kilencéves György apródként szolgált nagyapja, III. Károly május 6-i koronázásán. A fiatal herceg segített a király palástját vinni a Westminster apátságban tartott koronázási szertartáson, és a Buckingham-palota erkélyén.

Their Majesties King Charles III And Queen Camilla - Coronation Day-2023
György apródként szolgált nagyapja, III. Károly május 6-i koronázásán
Forrás: Getty Images

2024

A kiskamasz György herceg 2024. június 15-én a királyi családdal együtt részt vett a Trooping the Colour rendezvényen. Öltönyben és nyakkendőben már komoly fiatalember benyomását keltette.

Trooping The Colour 2024
György és Sarolta a Trooping the Colour parádén
Forrás: Getty Images

Ma pedig kíváncsian várjuk a hivatalos születésnapi fotót, amit várhatóan az édesanyja tesz majd közzé a közösségi médiában. 

Ez is érdekelhet: 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.