Hogyan szeressünk újra egymásba? – A párkapcsolati szakértő elárulja a titkot

Csempészd vissza a tüzet a párkapcsolatodba!
Shutterstock - PeopleImages.com - Yuri A
párkapcsolat párkapcsolati szakértő kapcsolat
A hosszas együttlét után előfordulhat, hogy kapcsolatunk egy kicsit megfárad. Miként szerethetünk újra egymásba, hogyan dobhatjuk fel közös életünket? A párkapcsolati szakértő elárulja.

A már hosszú ideje tartó párkapcsolatokban kialakul a rutin és a megszokottság. Ez óhatatlanul is ahhoz vezet, hogy a szerelem ellaposodik és már nem olyan lángoló erejű, mint a kezdetekben. Ettől nem kell félni, hiszen nagyjából ezen a párok 90%-a átesik, kivéve azok, akik tudatosan állnak a kapcsolathoz... A párkapcsolati szakértő elárulja, hogyan csempészhetjük vissza a tüzet a kapcsolatunkba.

párkapcsolati szakértő
Hogyan szeressünk újra egymásba? – A párkapcsolati szakértő elárulja a titkot
Forrás: Shutterstock

Hogyan szeressünk újra egymásba? A párkapcsolati szakértő elárulja

Mikor életünkben először leszünk szerelmesek, akkor mindent automatikusan csinálunk, nem gondolkodunk. Viszont aki már tapasztalt e téren, már határozottabban áll a kapcsolatokhoz, tudja, hogy a láng megtartásáért tenni kell. Foglalkozzunk társunkkal, tartsuk fenn a kommunikációt és beszéljük meg a konfliktusokat, hogy mindenki jól érezhesse magát a románcban.

  • Személyiségtérkép és problémák

A kapcsolat újraélesztésének első lépése, hogy legyünk tisztában az értékeinkkel és szeressük magunkat. – szögezi le Király Enikő, párkapcsolati specialista. – E mellett az is fontos, hogy tudjuk, min szeretnénk változtatni, hiszen az önismeret is kihagyhatatlan tényező. Ezeket társunkkal is osszuk meg, mert a kommunikáció mindennek az alapja.

A Király Enikő által 16 éve kifejlesztett módszer, amelynek személyiségtérkép a neve, feltárja a probléma gyökerét, és egyértelmű iránymutatást nyújt azzal kapcsolatban, hogy miként kell megoldani azt. Azonnal rávilágít a személyiségen belüli blokkokra, elakadásokra, legyen szó akár magunkról vagy a párunkról.

Csempészd vissza a tüzet a párkapcsolatodba!
Csempészd vissza a tüzet a párkapcsolatodba!
Forrás: Shutterstock
  • Pörgessük fel hormonokat!
    – A párkapcsolatokat ugyanúgy ápolni kell, mint egy virágot. Nem elegendő néha-néha foglalkozni vele, ha éppen eszünkbe jut. – mondja a szakértő. – A hormonok nagyban hozzájárulnak a szerelemhez, amiből biológiai okoknál fogva egy idő után kevesebb képződik. Ezek termelődését viszont újra működésbe lehet hozni. A szerelem és szex összekötője az oxitocin hormon, más néven szerelemhormon, ami segíti a kötődést. A hosszas ideje együtt levő pároknál előfordulhat, hogy szexuális életük már nem a régi, pedig ez nagyon fontos része az együttlétnek. Pontosan ezért kell visszacsempésznünk a szeretkezés örömét is a kapcsolatba. Ennek kulcsa lehet egy olyan egyszerű dolog, mint a szexi fehérnemű, egy érzéki masszás vagy egy „lopott hétvége” egy hotelban. Az előjátékról se feledkezzünk meg. Nyugodtan írhatunk nap közben is párunknak, hogy mennyire várjuk már a közös estét és összebújást. Viszont azzal is tisztában kell lennünk, hogy őszinte kommunikáció nélkül semmi nem tud segíteni.
  • Kell egy kis változatosság
    – Néha ki kell mozdulnunk a megszokott környezetünkből. Az ismeretlen helyszínek, amiket együtt fedezünk fel, szikrát lobbanthatnak a kapcsolatba. – vélekedik Király Enikő. – Egy kettesben eltöltött utazás csodákra képes. Ilyenkor tényleg csak a másikkal foglalkozunk, beszélgetünk és rendezzük esetleges nézeteltéréseinket. Eszünkbe jut, hogy mégis miért szerettünk egymásba. Ilyen alkalmakkor szóba hozhatjuk a jövőt és elkezdhetünk közösen tervezni, ugyanis a közös célok összetartják az embereket, illetve a sikerélmény is fontos része a szerelemnek.

Legyen egy randinap

–  Minden kapcsolat alapja az együtt töltött minőségi idő. Viszont annak érdekében, hogy ez a rohanó hétköznapokban is megvalósítható legyen: tervezzünk be egy-egy randinapot. –  tanácsolja a szakértő. – Ilyenkor engedjük szabadjára fantáziánkat, lepjük meg a másikat kedveskedő apróságokkal. Tökéletes lehet egy kellemes vacsora, vagy egy régóta vágyott program együttes átélése. A közös kalandok, akár egy hőlégballonos repülés a város felett vagy látogassunk el az első randevú helyszínére.

  • Szükség van az énidőre
    – Természetesen a külön töltött idő is fontos, hogy utána hiányozzon a másik! – hívja fel a figyelmet a lehetőségekre Király Enikő. –Nyugodtan lehet külön baráti társaságunk, érhetnek olyan benyomások, amelyekben a másik nem vett részt, de mesélni majd tudunk róla. Így kevésbé fogunk unatkozni egymás mellett, és érdekesek, izgalmasak maradunk a másik számára.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.