Iskolakezdés: felesleges dolgok, amiket ne vegyél meg – Praktikus alternatívák árakkal, termékekkel

Shutterstock/Savanevich Viktar -
tanszerek felesleges sulikezdés iskolakezdés
Milyen dolgokra nincs szükség, és mi az, ami valóban elengedhetetlen a gyerekek számára? Az iskolakezdés könnyen felesleges vásárlásokkal terhelhet minket.

Az új tanév kezdete mindig izgalmas időszak a családok életében, de a bevásárlólista összeállítása gyakran fejtörést okozhat. Vannak dolgok, amik elengedhetetlenek az iskolakezdéshez, de könnyű beleesni abba a csapdába, hogy felesleges holmikat vásároljunk, amelyek csak a pénztárcánkat terhelik és a gyerek iskolatáskáját nehezítik. Cikkünkben bemutatjuk, hogy melyek azok az iskolakezdési termékek, amelyre valójában nincsen feltétlenül szükség, és helyettük milyen praktikus alternatívákat érdemes választani.

iskolakezdés
Nyakunkon az iskolakezdés: mutatjuk, hogy mit érdemes beszerezned és mi az, ami felesleges
Forrás: Shutterstock

Iskolakezdés: mutatjuk, mi az, ami fontos és mi az, ami nem

Az iskolába való visszatérés költséges időszak a szülők számára, különösen, ha több gyerekünk van. Azonban csökkentheted az iskolaszerekre fordított költségeid, ha az új tanév kezdete előtt alaposan átgondolod, mit vásárolsz meg gyerekednek, és mi az, ami felesleges.

1. Nagy és/vagy gurulós hátizsákok

Kezdjük talán a legfontosabbal, ami nem más, mint az iskolatáska. A kisgyerekeknek nem feltétlenül van szüksége egy gurulós verzióra. Nagyok és nem is akaszthatóak fel. Válassz helyettük inkább könnyű, erős anyagból készült iskolatáskát széles, párnázott pántokkal. Az ergonomikus kialakítás biztosítja, hogy a terhelés egyenletesen oszoljon el, így a gyerekek nap mint nap kényelmesen hordhatják. A táska belső elrendezése és a több zseb is nagy segítség lehet.

Kutyusos anatómiai hátizsák - sulicucc.hu - 25.490 Ft

Iskolatáska körképünkkel kislányoknak és kisfiúknak is ajánlunk táskákat, amelyeket ha már most beszerzel, egy feladatot le is húzhatsz a teendőid listájáról:

2. Mechanikus ceruzák, csillogó tollak

A gyerekek ugyanolyan gyorsan elveszítik őket, mint a hagyományos grafitceruzákat, amik jóval olcsóbbak, és ha véletlenül meg is tartják őket, folyamatosan kifogynak a betétből. Ezért egy alap grafitceruza készlet bőven elég az iskolakezdéshez, viszont ne felejts el hozzá hegyezőt is venni! Ne ess a szivárványszínű ceruzák áldozatává! Hasonlóan feleslegesek a zselés vagy csillogó tollak minden színben. Amelyeket általában sohasem használnak el a gyerekek és legtöbbször csak beszáradnak és a drága toll így a kukában landol.

ceruza
3 db B grafitceruza – 419 Ft

https://www.officedepot.hu/Grafitceruzak/Koh-I-Noor-1770-3db-B-grafitceruza-p68309.html

3. Ételhordó doboz

Bár jó, ha szendvics és uzsonnazsák van otthon, amibe elcsomagolhatod a gyerekek reggeli szendvicsét, tízóraiját. De teljesen felesleges minden évben újat venni! Ha tartós és strapabíró verziót választasz, az hosszú évekig jó szolgálatot tesz majd. 

uzsonnás doboz
Gyerek uzsonnás doboz szett - 5749 Ft
Forrás: Forrás: bonami.hu

4. Tolltartó

Ma már bőséges a választék tolltartók terén. De például a gyerekeknek nem feltétlen van szükségük három szintes, flitteres verzióra. Viszont jobb, ha a tolltartón nem spórolunk. Érdemes olyat választani, ami tartós és mosható, így nagy valószínűséggel egy tanévnél tovább bírja majd. illetve ha több legyet akarunk ütni egy csapásra, akkor már kaphatóak teljesen feltöltött verziók is, így nem kell külön megvennünk a tollakat, ceruzákat.

tolltartó
Ars Una töltött tolltartó- 5800 Ft

5. Új ruhák

Sulikezdés előtt ellenőrizd, hogy az ünneplős ruhát nem nőtte e ki gyereked a nyáron. Hasonlóan érdemes felpróbáltatni vele a benti cipőt, tornacipőt, mert a nyári hónapok alatt nagy valószínűséggel ezeket is kinőhette. Ilyenkor természetesen meg kell venni a szükséges ruhadarabokat, de ne ess túlzásba! Inkább legyen csak egy, maximum két új ruha, de azok legyenek jobb minőségűek. Mielőtt elmész megvásárolni az iskolapadba való ruhát, nézd át gyermeked teljes ruhatárát. Szelektálás után írd össze, hogy mi az, amire valóban szükség van és úgy indulj neki a beszerző körútnak.

ünneplő ruha
Hosszú ujjú blúz - 1595 Ft
Forrás: sinsay.com

Amire a diákoknak valójában szükségük van

A gyerekeknek az iskola első napján csak egy jegyzetfüzetre, tollra és ceruzára, valamint egy mappára van szükségük a segédanyagok tárolására. Az egészséges rágcsálnivalók, a kézfertőtlenítők és a papír zsebkendők szintén az első helyen állnak a tanárok „hozni kell” listáján. Íme néhány további hasznos kellék sulikezdésre:

  • Vizes palack (ha az iskola megengedi), hogy gyerekednek ne kelljen egész nap fel-alá járnia, hogy vizet vegyen
  • Kompakt esernyő esős napokra

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.