5 dolog, amitől a legtökéletesebb párkapcsolatok is megromlanak

Shutterstock/s_oleg -
szerelem párkapcsolati problémák párkapcsolat együtt
Bár elsőre apróságnak tűnhetnek, érdemes odafigyelni rájuk, ha el akarjuk kerülni, hogy kapcsolatunk zátonyra fusson. Ez az 5 dolog még a legtökéletesebb párkapcsolatok számára is szakítást hozhat.

Biztosan te is találkoztál már olyan párral, akik tökéletesek voltak együtt, majd nem sokra rá jött a megdöbbentő hír: szakítottak. A legjobb kapcsolatok is veszélyben vannak, ha a felek nem ápolják őket. A párkapcsolat kétirányú, tehát mindkét félnek bele kell tennie a saját részét, erőfeszítéseit, ez szükséges ahhoz, hogy hosszú távon is jól működhessen. A legtökéletesebb párkapcsolatok esetében is lehetnek hullámvölgyek, bármennyire is megvan a felek kölcsönös szerelme és szeretete egymás iránt. Olvass tovább, ha szeretnéd kideríteni, hogy mi az a 5 dolog, amit meg kell tennetek ahhoz, hogy ne veszekedés és legrosszabb esetben szakítás legyen a házasság, vagy kapcsolat vége.

párkapcsolatok
Még a tökéletes párkapcsolatok esetében is van néhány dolog, ami felett nem szabad átsiklani. Forrás: Shutterstock/Prostock-studio

5 dolog amelyek megtörhetik még a legtökéletesebb párkapcsolatok harmóniáját is

Ne ijedj meg, ezek mindegyike kis tudatossággal és odafigyeléssel megelőzhető és elkerülhető, ha közösen dolgoztok rajta és megfelelően oldjátok meg a felmerülő problémákat. Boldog párkapcsolatra vágysz? Akkor fogadd meg az alábbiakat:

1. Őszinteség

Ez a férfiak és a nők körében egyaránt gyakori bűn. Az emberek olyan apró dolgokról hazudnak, amelyekről úgy gondolják, hogy a partnerük soha nem fog rájönni. Ez akkor válik kellemetlenné, ha mégis kiderül. És lássuk be, előbb utóbb úgyis fény derül az igazságra. Az ilyen felfedezést pedig gyakran nagy viták követik, a bizalom pedig megszakad. Megelőzhető a baj, ha inkább mindig őszinte vagy, még akkor is, ha ez  nehezedre esik valamiért, mert például félsz a párod reakciójától. Lehet, hogy az igazság néha fáj, de még mindig jobb tisztában lenni a dolgokkal és őszintén megbeszélni őket.

2. Elfojtott érzelmek

Ahogy Shrek is mondaná, jobb kint, mint bent. De komolyra fordítva a szót, nem jó, ha elfojtod az érzelmeidet. 

Ha a viták során azt veszed észre, hogy inkább csendben maradsz, minthogy kiadd magadból ami bánt, akkor itt az ideje, hogy változtass ezen.

Mert ezzel az a probléma, hogy ezek az elfojtott érzelmek felhalmozódnak, és végül egy nem várt düh cunami keretében robbannak majd a felszínre. Mindig jobb, ha higgadt és tiszteletreméltó módon megbeszélitek a problémákat, legyenek azok akár kicsik vagy éppen nagyok, minthogy megvárjátok, hogy kialakuljon egy ilyen frusztráló és sokszor már kezelhetetlen és feloldhatatlan elmérgesedett helyzet.

3. Intimitás

Szuper, ha úgy indul a kapcsolat, hogy megvan az összhang köztetek az ágyban is. Mert lássuk be egy párkapcsolat nehezen tud hosszú távon jól működni a vágy és annak beteljesülése nélkül. Bármely kapcsolat számára megterhelő lehet, ha valamelyikőtök kevésbé vágyik az intimitásra. Haragot, feszültséget és az önbizalom leépülését is kiválthatja, ha az egyik fél ezáltal nemkívánatosnak érzi magát. A szexuális vágy hirtelen megváltozásának mögöttes okai lehetnek, ezért a legjobb, ha e téren is nyitottak vagytok egymás felé és megbeszélitek, ki mire vágyik és z hogyan hozható harmóniába úgy, hogy az mindkettőtöknek megfelelő legyen.

4. Folyamatos figyelem

Addig nem tudod mit kaptál, amíg el nem veszíted. És ez gyakran  így van a párkapcsolatokkal is. Hajlamosak vagyunk természetesnek és magától értetődőnek venni a kapcsolatunkat és így kevesebb energiát belefektetni. Pedig egy harmonikus kapcsolat fenntartásáért folyamatosan dolgozni kell. 

Azok a dolgok, amiket az elején tettetek egymásért, és amik miatt beleszerettetek a másikba, továbbra is fontosak ahhoz, hogy a kapcsolatotok erős maradjon. A másik irányába tett apró gesztusok, a dicséretek, amik sajnos idővel gyakran elmaradhatnak, szintén jelentősek. Tartsátok hát fenn őket!

5. Identitás

A szerelmesek, főleg a kapcsolat elején állandóan együtt akarnak lenni. De amikor ez huzamosabb ideig fennáll, egyesek hajlamosak elveszíteni önmagukat, vagy elhanyagolni a kapcsolatokat a barátaikkal. Ez kezdetben talán nem jelent problémát, de amikor a pár kilép a „mézeshetek” fázisból, ez a jelenség még a legerősebb kapcsolatokat is meggyengítheti. Fontos, hogy megőrizzük önmagunkat a kapcsolatban, nemcsak saját magunk, hanem a partnerünk és a kapcsolatunk érdekében is.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.